Зима

Зима
Пролет

23 септември 2015 г.

Сълзите ни правят по-силни психически

Сълзите не са признак на слабост, а са демонстрация на чувства и емоции извън думите...
 
Когато говорим за емоции, има такива, които ни носят щастие, сигурност, доверие и други, от които изпитваме страх, срам, слабост, несигурност. 

Да поговорим за сълзите. За онези в миг на щастие или тези в миг на тъга.

За първите казват, че са красиви, за вторите, че са признак на слабост. Всъщност хората, които плачат, особено в тъжните моменти се оказва, че са далеч по-силни психически. Защо? Ето няколко добри обяснения.

Те не се страхуват от своите емоции

Когато изпитвате радост се усмихвате. Когато не сте съгласни с нечия позиция, изказвате своето несъгласие. А защо когато сте тъжни не давате свобода на своите чувства? Пренебрегваме тъгата и сълзите си, защото смятаме, че това ни прави слаби пред другите и пред нас самите.

Сълзите не са признак на слабост, а са демонстрация на чувства и емоции извън думите. Ето защо, когато се чувствате тъжни, останете сами със себе си и си поплачете.

Те разбират лечебните свойства на сълзите

Отделянето на сълзи от радост или тъга, помага не само за поддържането на слъзните канали. Сълзите спомагат за освобождаването на токсини, за подобряване на погледа, в рамките на няколко минути могат да елиминират голям брой бактерии.

Те знаят, че плачът има терапевтичен ефект

Плачът е терапия, която помага на мозъка ни да отдели ендорфин. Той не само ни кара да се чувстваме по-добре, но и може да притъпи болката. Актът на плачене спомага и за цялостно освобождаване от лошите чувства, макар и за кратко. Това ни позволява да вземем по-адекватни решения.

Проявяват по-често емпатия

Емпатията ни прави по-добри и по-силни човешки същества. Ако егоистите са слаби като личности, тези изпитващи емпатия са силни. Изследвания показват, че хората, които плачат понякога на филми, често проявяват своята емпатия към близки и приятели. Е, ако и вие сте от тези, които сядате да гледате драматични и романтични филми с кутия кърпички, значи сте силни личности.


Аz-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар