Зима

Зима
Пролет

21 октомври 2015 г.

Емилия Масларова обвинена в присвояването на 11 милиона лева

СГС прие експертизата за извършените ремонтни дейности на социалния дом в Стара Загора
 
Бившият социален министър в правителството на Сергей Станишев Емилия Масларова нарече "цинична лъжа" обвинението, че е присвоила 11 млн. лева покрай ремонта на социалния дом в Стара Загора.

Масларова е подсъдима с още четирима души, които са обвинени в присвояването на 11 милиона лева от отпуснатите 19 милиона за ремонта на дома. Обвинителният акт срещу Масларова беше внесен през 2010 година.

Днес Софийския градски съд прие експертизата за извършените ремонтни дейности на социалния дом, която спъваше делото срещу бившия социален министър, съобщи "24 часа".

"Процесът очаква единствено вас от много месеци, да не кажа и повече", обърна се съдия Димитрина Александрова към вещите лица.

Оказа се, че експертите не са сметнали колко излизат ел. инсталациите, вентилациите, канализацията и обзавеждането. При наводнения пък имало поражения по гипсокартона. Така се наложило той да се демонтира и да се сложи нов. Експертите обаче не знаели колко точно е демонтираният гипсокартон. По същия начин било и с паркета, при който се разваляли 20%. Все пак успели да сметнат, че общо са похарчени малко над 9,6 млн. лв. без ДДС.

"Това е една цинична лъжа, да не кажа друго. Мисля, че и вие се убедихте в това", се обърна към съда Масларова.

Тя обясни, че е възложила обществена поръчка и подписала становище за конкретни изпълнители, както и за необходимия ресурс.

"Сградата е предназначена за всички социални дейности", посочи тя и добави, че строителната дейност не е от компетенциите й. "Не съм получавала никакви пари под никаква форма", категорична бе екссоциалната министърка.

След внасянето на обвинението срещу нея Емилия Масларова трябваше да плати гаранция от 50 хил. лв. Тогава тя сподели, че за нея това са много пари.

"Не мога да коментирам. Коментират тези, които определят гаранцията, предполагам, че за тях 50 хил. лв. не са пари", каза още тогава бившата министърка. В крайна сметка тя остана на свобода след като плати 50-те бона.

В един от коментарите си по обвинението Масларова пък се сравни с Георги Димитров. "Колкото аз съм присвоила 11 млн. лв., толкова и Георги Димитров е запалил Райхстага", каза тогава тя.


Няма коментари:

Публикуване на коментар