Зима

Зима
Пролет

21 октомври 2015 г.

Откриха наркотик в резервоара на автомобил на шефа на полицията в Монтана

От МВР: Ако това е наркотик, най-вероятно е подхвърлен
 
Наркотик в резервоара на автомобил, ползван от шефа на полицията в Монтана, откриха вчера негови колеги.

Разследването на Окръжна прокуратура за намерените наркотични вещества в автомобила не се води срещу директора на ОД на МВР Монтана. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК - за държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, уточниха от прокуратурата.

"Ако това е наркотик, най-вероятно е подхвърлен. Това е една от версиите, по която работи полицията", съобщи пред Нова тв говорителят на прокуратурата в града Лили Илиева.

Ивайло Антонов, който е началник на полицията в Монтана, все още не е коментирал случая.

Разследването се провежда от следовател при Окръжен следствен отдел - Монтана. Извършен е оглед на местопроизшествие, при който е иззет намерения пакет.

При извършения полеви тест на веществото, същото реагира положително на наркотично. Назначена е комплексна химическа и физико-химическа експертиза, която да установи точния вид и количеството на веществото, както и процента на активно действащия компонент. Експертизата ще отговори и на въпроса колко време наркотичното вещество е престояло в резервоара на автомобила.

До момента е установено, че автомобилът е отнет в полза на държавата по НОХД № 403 по описа за 2010 г. на Окръжен съд, гр. Ямбол. С влязла в сила на 09.09.2010 г. присъда е признат за виновен румънският гражданин Константин Роберт Фаркаш за контрабанда на 4 кг. хероин - престъпление по чл. 242, ал. 1 от НК. Наложеното наказание от 5 г. лишаване от свобода е изтърпяно на 31.01.2013 г.. С присъдата е наложена и конфискация на предмета /наркотиците/ на престъплението и автомобилът, с който е извършена контрабандата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар