Зима

Зима
Пролет

20 октомври 2015 г.

Кирил Домусчиев: Над 30% от икономиката у нас е в сивия сектор

"Туризмът и браншовите организации са доста разединени"
 
"Над 30% от икономиката в България е в сивия сектор."

Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на среща с туристическия бранш, инициирана от КРИБ и КНСБ в рамките на Националната кампания „Бизнесът на светло за по-добро бъдеще".

„Проблемът със сивия сектор е много голям. Над 30% от икономиката ни е в сивия сектор и има определени отрасли, където процентът е много по-голям. Един от проблемите сектори е туризмът. От друга страна той е много важна индустрия за България. За съжаление, наблюденията ни са, че туризмът и браншовите организации са доста разединени", заяви Домусчиев.

По думите му Николина Ангелкова е доста амбициозна и готова да подкрепи и помогне във всяко едно отношение на бизнеса. 


„От друга страна трябва да окажем съдействие на министър Ангелкова, за да реализираме идеите си в бюджета и законите. В момента произвеждате 12% от БВП и до 2020 година ще може да се стигне между 18 и 20%. Трябва да се положат много усилия този сектор да бъде подпомогнат от държавата, но и да се направят усилията той да излезе на светло", допълни Домусчиев.

Той посочи, че колкото повече приходи има в бюджета, толкова повече пари могат да отиват за инфраструктура, стимули за бизнеса. 


„Трябва заедно с правителството да полагаме усилия, за да стигнем там, където искаме да бъдем. България е на първо място в ЕС по сива икономика. Сивата икономика е оценена 454 млрд. евро в ЕС", каза още Кирил Домусчиев, съобщава ИА КРООС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар