Зима

Зима
Пролет

18 октомври 2015 г.

Руската авиация поразила 49 обекта на терористите в Сирия

Мишените на ударите били в провинциите Хама, Идлиб, Латакия, Дамаск и Алепо
 
Руската авиация е изпълнила 39 бойни полета и е нанесла удари по 49 обекта на терористите в Сирия, заяви пред журналисти в Москва говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Унищожени са подземни укрития, пунктове за управление, тренировъчни лагери, работилници за производство на самоделни оръжия, огневи позиции, танкове, оръдия и бронетранспортьори, складове с оръжия и боеприпаси на "Ислямска държава".

Мишените на ударите били в провинциите Хама, Идлиб, Латакия, Дамаск и Алепо.

Всички руски самолети след изпълнението на бойните задачи са се върнали в базата си на летище "Хмеймим", изтъкна говорителят.

Той добави, че руските безпилотни самолети в небето над Сирия продължават да следят обстановката и да събират данни за обектите на противника.

Генерал Конашенков посочи, че жителите на превзетите от ИД райони в Сирия оказват помощ на руската авиация, като "съобщават на сирийското разузнаване за дейността на терористите".

По думите на говорителя, "след като получи такава информация, командването на руската авиационна групировка я проверява повторно с използването на различни видове разузнаване, след което взема решение за поразяването на един или друг обект".


Няма коментари:

Публикуване на коментар