Зима

Зима
Пролет

13 октомври 2015 г.

Хиляди германци протестираха срещу мигрантите

Протестиращите скандираха "Меркел трябва да си върви!", "Предатели!" и призиви за депортиране на бежанците
 
Хиляди германци се включиха снощи в протеста в Дрезден, организиран от ПЕГИДА (Патриотични европейци против ислямизацията на Запада) почти една година след като движението организира първата си акция в източногерманския град.

Полицията не съобщи данни за броя на участниците в демонстрацията, която премина мирно.

Според репортер на АП демонстрантите са били около 6-7000, а според независима оценка на Дрезденския университет са участвали между 7500 и 9000 души, предаде Франс прес.

Ораторите, сред които съоснователят на ПЕГИДА Луц Бахман, осъдиха решението на правителството на канцлера Ангела Меркел да приеме стотици хиляди бежанци.

"Те ни водят директно в европейска гражданска война", каза Бахман на митигна пред прочутата Дрезденска опера.

Протестиращите скандираха "Меркел трябва да си върви!", "Предатели!" и призиви за депортиране на бежанците.
 

Един от тях носеше имитация на бесилка с две примки с надписи "Резервирано за Ангела Меркел" и "Резервирано за Зигмар Габриел" (вицеканцлера).

Татяна Фестерлинг, която по-рано тази година спечели почти 10 процента от гласовете като кандидат на ПЕГИДА на кметските избори в Дрезден, заяви, че Меркел трябва да подаде оставка, а провинция Саксония - да се отцепи от Германия.

Някои от демонстрантите развяваха унгарски и руски знамена и скандираха "Меркел в Сибир, Путин в Берлин!".

Те отказаха да говорят с журналистите, като ги наричаха "лъжлива преса" (Luegenpresse), израз от времето на нацистката пропаганда, предаде Асошийтед прес.

Бахман анонсира участието на германския писател от турски произход Акиф Пиринчи, известен с открити позиции против хомосессуализма и мигрантите, в митинга следващия понеделник, първата годишнина на ПЕГИДА - 20 октомври, предаде АФП.


Няма коментари:

Публикуване на коментар