Зима

Зима
Пролет

15 октомври 2015 г.

Кирил Домусчиев: Формирането на цената на тока е грабеж, узаконен от политици

Без конкретен резултат приключи срещата между работодателските организации и Комисията за енергийно и водно регулиране.
 
Повод за нея бе искането на бизнеса таксата „задължение към обществото" да бъде върната на нивото й отпреди 1 август.

С решение на регулатора от 1 август тази такса беше вдигната двойно. Това доведе до протести от страна на бизнеса, който поиска и оставката на шефа на регулатора Иван Иванов. 


Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заяви, че е разочарован от срещата и, че не вижда капацитет в регулатора да промени ситуацията. Според него в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) работят „просто едни чиновници, които се крият зад законите". Именно заради „липсата на становище" от страна на регулатора, вчерашната среща между членове на КРИБ и КЕВР не дала никакви резултати, коментира той тази сутрин в ефира на Нова телевизия.

"Формирането на цената на тока е грабеж, узаконен от политици", заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

„Договорите с американските компании, собственици на централи в Маришкия басейн, никога не са били в полза на държавата", категоричен бе Домусчиев.

Той допълни, че въпросните контракти са подписани при управлението на кабинета на Иван Костов, когато съветник по енергийните въпроси е бил настоящият шеф на КЕВР Иван Иванов.

„В момента България е в законова невъзможност да развали договорите", каза още Домусчиев.

Той категорично заяви, че няма никакво намерение да влиза в политиката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар