Зима

Зима
Пролет

15 октомври 2015 г.

“Морал” по костовистки

Няма как да не ни светне, че обвързването на десебарите с мрачни фигури от подземния свят не е случайно
 
Не минава ден, в който да не се появят факти, показващи защо Радан Кънев е избран за наследник на Иван Костов. И че приказките за морал и чест са прах в очите на избирателите. 

А зад тях винаги стоят други интереси. Тези, които ни разкриват защо криминалният преход продължи толкова дълго. Не е нужно да се връщаме назад в годините, достатъчно е да припомним защо партийните пари на ДСБ, че и лични и на близки на Иван Костов, бяха в скандалната банка КТБ на преференциална лихва.

Новината за прикриването от кандидат-кмета за Варна - Чавдар Трифонов на присъда за каране в нетрезво състояние е само една брънка. Преди това стана ясно защо костовистката партия подкрепя друга разследвана нееднократно и обвинявана от прокуратурата кандидатура за кмет – тази на хасковския градоначалник Георги Иванов. Гръмна и скандалното финансиране на техните кандидати в столицата и във Варна от мафиоти и бивши висши служители на фалиралата КТБ.

В случая дори е излишно да коментираме нелепите обяснения на кандидат-градоначалника. Нито брътвежите на Кънев по този повод. Но няма как да не ни светне, че обвързването на десебарите с мрачни фигури от подземния свят не е случайно. Това обяснява и как се появиха имотите за милиони на фамилията на Костов в курорта “Златни пясъци”. 


Всъщност номерът на бившия преподавател по марксистка политикономия е прозрачен - с цената на съмнителни кандидати да пази политическото си влияние в ключови градове в страната. И разбира се, да търгува с него. А на протежето му Кънев не му остава нищо друго освен да изпълнява каквото му наредят и да обещава плавателен канал между Силистра и Варна.

Никак не е случайно, че вместо да оттегли съмнителните кандидати, Кънев се опитва да прехвърли вината от болната върху здравата глава. По същия начин след провала на своето управление, Костов вместо да се скрие, заяви, че ще стои на едно място, за да изчака избирателите, които още не били дорасли до неговото ниво. С масова приватизация, оставила хиляди на улицата, продадени на безценица десетки предприятия и две “американски” централи, които и днес ни удрят по джоба със сметките за ток, той излъга и обезвери близо два милиона, повярвали в синята идея. 


И каква наглост – днес отново иска да е целият в бяло, а в същото време криминалният преход да продължи. Но днешните избиратели не са наивни, сърбали са нееднократно попарата на Костов, на придворните му възпитаници и на протежетата им, разследвани и съдени за престъпни деяния. 

Гласуващите знаят, че бъдещето на техните градове трябва да е в читави ръце, а подставените лица да бъдат изхвърлени, за да може демократичния преход най-после да се състои.


Иван Тропанкев, "Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар