Зима

Зима
Пролет

28 октомври 2015 г.

Ален Делон защити позицията на евродепутатка, че Франция е страна на бялата раса

"Винаги съм правел онова, което съм искал, когато съм искал, където съм искал и с когото съм искал!"
 
По повод 80-ата си годишнина на 8 ноември, Ален Делон даде интервю за TV Magazine. 

В него той защити евродепутатката Надин Морано, която през септември шокира общественото мнение с изявлението, че Франция е страна на бялата раса. Ален Делон признава, че й сваля шапка за тези думи и добавя: „Само един въпрос: Кения страна от каква раса е? Хората са черни. Това е смешна, гротескна полемика, която няма никакъв смисъл".

На въпрос за крайнодесния Национален фронт Ален Делон отговаря, че не е близък с тази партия и добавя: „А ако бях, защо не? Нямам ли право? Крайната левица и Меланшон са приемливи, но крайната десница не е?"
 

„Националният фронт представлява все пак 6 милиона души. Тези 6 милиона тъпаци ли са? Имаме право да не ги харесваме, но трябва да ги уважаваме", посочи актьорът.
 

„Аз съм приятел на Жан-Мари Льо Пен от 50 г. (...) По повод Националния фронт просто казах, че намирам за нормално хората да се присъединят към тази партия, защото им е дошло до гуша, до гуша от всичко! И заради това те са готови да отидат къде ли не. 
Потвърждавам го: хората вече не знаят къде са, така че защо не Националния фронт...", продължава актьорът.
 

На въпрос за политиката, водена от Франсоа Оланд и Манюел Валс, Ален Делон отговаря, че е „познавал Франция при ген. Дьо Гол и тогава е било друго нещо".
 

„Оттогава по-скоро (Франция) деградира. Левица, десница, всички удари са позволени. Това, което се случва, е отвратително, откъдето и безразличието на французите към политиката", твърди актьорът.
 

За кариерата си Ален Делон уверява, че „никога не е търсил успеха, триумфа и парите".
 

„Никога не съм правил нещо за пари. Винаги съм правел онова, което съм искал, когато съм искал, където съм искал и с когото съм искал! Представяте ли си какъв късмет съм имал?"
 

Запитан дали предизвиква „страх" у хората, Ален Делон отговаря, че това е черен слух, който го следва през целия му живот.
 

„Имам навика да казвам, че плаша само глупаците. Само те се страхуват от мен. Никога не съм плашел Висконти, Клеман, Мелвил"./ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар