Зима

Зима
Пролет

25 октомври 2015 г.

Спират директните полети между Киев и Москва

Само за първите осем месеца на годината между двете държави са летели около 800 хиляди пътници
 
Директните полети между Русия и Украйна спират от днес в резултат на въведените от Киев и Москва реципрочни санкции срещу техните авиокомпании. 

Руските власти изчисляват, че само за първите осем месеца на годината между двете държави са летели около 800 хиляди пътници. 

Москва твърди също, че близо 70% от пътниците са украинци, които посeщават роднини в Русия, затова украинската държавна авиокомпания ще е най-ощетена финансово от мерките. 

"Неудобно е. Преди летях с директен рейс до Москва, а сега ще трябва да пътувам с влак или самолет, но през Минск. Не зная как. Трябва да съм в 3 ч. на летището, за да летя до Санкт Петербург, а от там до Минск, където ще чакам няколко часа полета си до Киев. Трябваше да си купя и допълнителен билет за още 80 евро.

Не знам за кого е изгодно, защото винаги е имало такива двустранни отношения. Много украинци, които работят в Русия, сега трудно ще отнасят заработените пари обратно в Украйна. Трябва да ги връщат с прекачване."

Скандалът се разрази, след като на 16 септември президентът Петро Порошенко обяви, че забранява на руските авиопревозвачи да кацат на украинска територия. Санкцията беше наложена с мотива, че Москва отказва да върне Крим, съобщава ИА КРООС. 


Русия окачестви стъпката като лудост, но наложи реципрочни ограничения. Преговори до последния момент снощи в Брюксел не успяха да решат спора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар