Зима

Зима
Пролет

22 октомври 2015 г.

В Италия разкриха корупционна схема, свързана с АПИ

Финансовата полиция задържа 10 души във връзка с голяма корупционна афера в Aгенцията за пътна инфраструктура. 

 
Извършен e обиск на различни обекти в 11 области.

Сред задържаните е бившият председател на регионалния съвет на област Калабрия и бивш помощник-държавен секретар по транспорта – демократът Луиджи Медури. Останалите задържани са мениджъри на агенцията за пътна инфраструктура „Анас” и строителни предприемачи. 


По време на обиските са конфискувани 200 000 евро. Повдигнатите обвинения са за престъпно сдружение с корупционни цели и търговия с гласове. Движещ фактор в схемата е била така наречена „Черна дама” или служителката от агенцията за пътна инфраструктура Антонела Акройано. 

Главният прокурор на Рим Джузепе Пинятоне който следи разследването, определи като потискащо усещането за ежедневно извършвана корупция. Той уточни, че новият президент на „Анас” Джани Воторио Армани не е свързан с тези факти. 

При евентуално дело срещу заподозрените Aгенцията за пътна инфраструктура, чийто едноличен собственик е министерството на икономиката и е под надзора на министерството на транспорта, ще се яви като ищец. 

Министърът на инфраструктурата и транспорта Грациано Делрио заяви, че ще бъде осигурено пълно съдействие на магистратите. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар