Зима

Зима
Пролет

22 октомври 2015 г.

Таксиджията побойник бил бившо ченге и убиец

Борис Симеонов Тасев е работил в Първо РПУ до средата на 90-те и е осъждан за убийство
 
Таксиметровият шофьор, който снощи нападна и преби полицай в центъра на София пред парламента заради това, че му направил забележка да не спира на пешеходна пътека, се оказа бивш полицай, осъждан за убийство. 

Той е работил в Първо РПУ до средата на 90-те години.

Проверка на изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" показа редица нарушения в документите на задържания таксиметров шофьор, съобщи пред БНР Цветелин Цветанов, изпълнителен директор на агенцията.

"Проверката показа, че водачът няма удостоверение за психологическо изследване, не ни предостави пътна книжка, която се изисква по Наредба 34 и на самия касов апарат, на фискалния бон не е изписано неговото име като данъчно задължено лице. Това са трите нарушения, които са установени на мястото на проверката, за което му е съставен акт за административно нарушение. Предстои проверка във фирмата – превозвач. Резултатите ще излязат по-късно", обясни той.

46-годишният таксиметров шофьор от снощи е в ареста за 24 часа.

Борис Симеонов Тасев, осъждан за убийство, се подразнил от думите на униформения служител на КАТ, че е спрял на забранено място. При завързалия се спор излязъл от колата и ударил полицая в гърдите.

Пристигналите на място патрули са арестували водача на таксито. 36-годишният служител на МВР е откаран в болница. Състоянието му е стабилно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар