Зима

Зима
Пролет

18 октомври 2015 г.

Бойко Борисов: Аз съм прост футболист от „Бистришките тигри”

"Ако имаше мъничка вратичка в закона, щях да се възползвам и да опростя данъците на ЦСКА"

Повече от 3 хиляди фенове на ЦСКА протестираха за около час пред парламента. Те носеха транспаранти с надписи в подкрепа на клуба. 


Сградата на Народното събрание бе оградена с плътен полицейски кордон. Полицията взе мерки и пред сградата на БФС на „Иван Асен II". Кола на жандармерията с водно оръдие бе паркирана там, като всички улички в района бяха строго охранявани.

Малко преди 16 ч. движението по „Цариградско шосе" преди пл. „Орлов мост" по посока центъра се отбиваше в локалните платна към ул. „Иван Асен II" заради шествието на феновете на ЦСКА.

Шествието на червените фенове бе поведено от треньорите Пламен Марков и Христо Янев.

Мероприятията, които ЦСКА организира, за да покаже на държавата, че трябва да помогне за възстановяването на армейските клубове, започнаха в 14.15 часа. На „Армията" дойдоха около 3500 души, а сектор „Г" разпъна огромен транспарант с надпис „Не може да убиете хегемона на българския спорт".

Акцията бе планирана след като пропадна дербито на В група между червените и „Витоша" (Бистрица), в който като централен нападател е картотекиран премиерът Бойко Борисов. Заради страх от провокации отборът от близкото до столицата селце отказа да се яви на мача.

Към 16 ч. недоволните запалянковци на ЦСКА потеглиха за езерото Ариана. Оттам те се отправиха към парламента, където има мирен протест в подкрепа на ЦСКА. Шествието се охранява от два кордона полицаи и жандармерия. „Цариградско шосе" по посока центъра е вече затворено, съобщава ИА КРООС.
 

"ЦСКА са назначили митинг. Да го проведат и да не ми замесват името с нещо, за което нямам абсолютно никаква вина. Събрах феновете, ръководството преди една седмица. Казах им, че съм готов да им помогна с всичко, което искат. Не мога да им платя данъците, не мога и да им ги опростя. Ако имаше мъничка вратичка в закона, щях да се възползвам да им опростя данъците, но не може", заяви премиерът Бойко Борисов и подчерта: "Данъчните са до гроб".
 

"Набрах Боби Михайлов и казах: „Моля те, направи нещо. ЦСКА е велик клуб, не ми е приятно да гледам, че страдат. Какво повече да направя? Навремето отивах да играя в свободното време да изкарвам стреса, а стана така, че сега не мога да мина покрай игрището", каза Борисов.
 

"Това е решение на ръководството. Никога не съм имал отношение, аз съм бил прост футболист там", каза той в коментар на отказа на „Бистришки тигри" да играят с ЦСКА.

Въпреки това червените фенове не му вярват и най-честите им скандирания са именно по негов адрес.


Няма коментари:

Публикуване на коментар