Зима

Зима
Пролет

19 октомври 2015 г.

Привърженикът на Локо /Пд/ загуби ръката си по време пловдивското дерби

Бомбичката избухнала  в ръката и откъснала китката му

Самоделна бомбичка избухна в ръката на 32-годишен запалянко от Пловдив по време на дербито между "Локомотив" и "Ботев" и откъсна китката му.

Срещата беше в събота и завърши с 2:1 в полза на черно-белите. Привърженикът на Локо /Пд/ понечил да хвърли взривното устройство, но го изпуснал в краката си. Когато се навел да го вземе, то вече било задействано и избухнало в ръката му, пише "24 часа".

Мъжът е закаран в спешното отделение на УМБАЛ "Св. Георги" с почти откъсната китка. Според лекари не е имало никакъв шанс ръката на запалянкото да бъде спасена. Тя е била ампутирана още в събота вечерта. Пострадалият е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология, но без опасност за живота.

Според униформени взривното устройство е било самоделка, защото нямало как обикновена пиратка да причини такива тежки увреждания на ръката.

Минути преди юбилейното дерби фенове на "Ботев" влязоха в сблъсъци с полицията на стадион "Лаута", където се игра мачът. Те побеснели, защото пуснали само 500 души от агитката на гостуващия тим, а още два пъти повече останали пред стадиона. Опитали да влязат със сила, но органите на реда и жандармерията ги отблъснали.

През това време запалянковците хвърляли бомбички и предмети по униформените, но няма пострадали от служителите на реда. Един от бабаитите е арестуван, защото мятал предмети срещу полицаите. Той е 30-годишен и ще бъде изправен на съд по Закона за футболното хулиганство.


Няма коментари:

Публикуване на коментар