Зима

Зима
Пролет

24 ноември 2015 г.

Русия праща 300 електрогенератора към Крим

Над 1,1 милиона жители на Крим все още нямат ток.

"По данни към тази сутрин без електричество в Република Крим остават над 900 000 души и в Севастопол - почти 260 000", обрисува източникът ситуацията в двата нови региона на Русия, образувани през 2014 г., когато федерацията анексира украинския полуостров.

Допреди денонощие без електричество бяха останали близо 1,5 милиона души в Крим, напомня той. В Крим има недостиг на ток от 22 ноември, когато бяха взривени далекопроводи в Украйна, доставяща енергия на полуострова.

Руското министерство на извънредните ситуации е подготвило за изпращане в Крим 300 електрогенератора, съобщи пресслужбата на ведомството.

Генераторите вече се товарят на самолет, който в най-скоро време ще излети за Симферопол в Крим, каза негов говорител.

Междувременно в региона е задействана енергийна система за самозадоволяване с ток - четири ТЕЦ-а, 13 мобилни газотурбинни инсталации, вятърни и слънчеви електроцентрали.

"Всички социално значими обекти и обекти от инфраструктурата са захранени от резервни източници за енергоснабдяване и им е подсигурено гориво", информира министерството. Ток за битови нужди на населението се подава по график според режима, въведен от местната електрокомпания.


Няма коментари:

Публикуване на коментар