Зима

Зима
Пролет

14 ноември 2015 г.

Като няма друг начин, и „сливи за смет” действа

Може да не ни е много приятно, но трябва да си признаем, че за немалка част от нас, българите, е почти въпрос на чест да си хвърляме боклуците, където ни падне.
 
Но дойде ли до обратното – да си ги почистим, хич не ни идва отвътре.

Софиянци например чакаме да пукне пролет, за да дойде време за вече традиционната кампания за почистване на столицата, която иначе усърдно сме замърсявали.

И също толкова традиционно жителите на града се разделят на такива, които вземат присърце инициативата и се втурват да почистват, и на други, на които очевидно това не им е проблем, нищо че активно са допринасяли за цапането. Което най-вече се забелязва, когато става въпрос за площите около жилищните блокове.

Благоевградчани за четвърти път си организират инициатива „Сливи за смет”, която са направили така, че да има и спортен дух. Тази година посланието на инициативата е, забавлявайки се, да почистят града от забравени по дървета, стълбове и стени рекламни материали, за което накрая най-добрите отбори от доброволци ще получат символични награди.

Идеята на жителите на Благоевград не е никак лоша и би могла да се приложи и в други градове, включително и в столицата – в крайна сметка, ако друго не може да ни накара да си почистим, може пък забавлението и стимулът да свършат работа.


Камелия Христова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар