Зима

Зима
Пролет

13 ноември 2015 г.

Светльо Витков: Не обещаваме нищо, ще работим здраво

"Глас народен" смело ще оказва съпротива и няма да е сянка на останалите политически партии..."

Познатите лица от "Хиподил" Светльо Витков и Венци Мицов влязоха с пълна сила в редиците на Столичния общински съвет и положиха клетва на първата тържествена сесия. 

Фронтменът на емблематичната група заяви амбициата си да работи за интересите на софиянци. За да имат по-голяма тежест "Глас народен" ще сформира обща група с останалите дебютанти в СОС - "Зелените" и "Движение 21".

- Г-н Витков, вие сте една от изненадите на тези местни избори. С какво ще започне работата ви като общински съветник?

- Току-що се топнахме във "соса", но не става въпрос само да се топиме, но и да свършим малко работа. За много изборните ни резултати са изненада, но за нас това е беше работа от 2011 г. За пети път се явяваме на избори. Готови сме да изпълним всички точки от програмата ни. Първото нещо, за което ще работим, е създаването на т. нар. дегитална община. Смятам, че в 21 век приоритет трябва да бъде лесния достъп на гражданите до всички видове административни услуги, както и лесния диалог с институциите. Лесният достъп означава и повече прозрачност в управлението.

- Смятате ли, че в този си състав общинският съвет ще достига до правилните решения?

- Кметът Йорданка Фандъкова е отворена към новите лица в общинския съвет и е възможно да се получи диалог в името на правилните решения. Не обещаваме нищо, ще работим здраво. Искам да се знае, че не съм мечтал да стана общински съветник. Това не е самоцел за мен. "Глас народен" смело ще оказва съпротива и няма да е сянка на останалите политически партии.

- Как оценявате постигнатото до момента в София - големите проекти в инфраструктурата и модернизирания транспорт?


- Да, не отричам постигнатото, но не разбирам защо цената, на която се строи, е толкова висока. Не може една спортна площадка да е надхвърля реалната си стойност. Това е въпрос на организация и контрол при усвояването на средствата. В крайна сметка хората се интересуват от заобикалящата ги среда - осветлението, градинката пред блока. Една от комисиите, в които участвам е за младежта и спорта. В тази насока имам идеи защото спортът е основната дисциплина на ума и е важно за подрастващите.

Светльо Витков

Кmeta.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар