Зима

Зима
Пролет

13 ноември 2015 г.

Миските - висшистки на България

Изненадата е и за нас...

Днес ще ви представим една колекция от миски, които са имали щастието да завършат и да станат висшистки. 


Наричаме я колекция, защото си е истинско съкровище, в днешната българска действителност, да откриеш толкова образовани хора. Да, те са секси плеймейтки и образовани дами.

А, не, чакайте... обърках се. В днешно време всеки може да стане висшист, само да го иска.

Тенденцията е толкова тревожна, че скоро и козичката на баба Пена от село Мухово, ако реши да се сдобие с диплома ще успее, при това без проблем.

Университети много, места в тях колкото искаш, а студенти - не. И това не е защото няма желаещи за висше у нас. Причината е, че много родители и деца прозорливо се пресметнали, че в чужбина образованието е много по-добро и възможността за професионална реализация е абсолютно реална.

Тук оставаме студентите, които дълбоко вярваме в промяната. Остават тези с желание за добро обучение, но с финансови затруднения. Остават и тези, за които ще ви разкажа днес. Миските - висшистки, за които дипломите са за престиж и самочувствие.

Плеймейтките до една с удоволствие развяват дипломи за икономисти. Понеже България може да се "похвали" с някаква икономика. Според данните на НСИ брутният вътрешен продукт (БВП) през второто тримесечие на 2015 г. се увеличава с 0.4%. Представете си само какъв растеж. А сега си представете какъв би могъл да бъде той, ако всички миски практикуват като икономисти. Всъщност няма да е лошо, може чрез своят интелект, умствени възможности и красота да привлекат чужди инвеститори, които да подобрят състоянието на държавата... Кой знае?!

Започваме със Златка Райкова, още позната като русата Златка. Макар и да не успя да блесне с ум във "Вип Брадър" се оказва, че е завършила Застрахователно дело. Даже и магистратура има. Интересното в случая е, че тя умело крие в кой университет е завършила.

Нейната колежка и сестра, по душа и име - Златка Димитрова, развява наляво и надясно диплома за финансист. Тя също успя да разсмее публиката и да разплаче родителите си, когато се изложи в същото шоу. Черната Златка не успя да назове европейските столици. Не, че това е критерий за интелект, но не е никак лошо да се знаят.

Не трябва да пропускаме и Катрин Вачева. Тя направо гръмна ефира, когато се похвали, че има диплома по Бизнес администрация. „Имам степен бакалавър, магистратура не съм завършвала“, хвали се миската. И тъкмо цяла България да повярва, че тя е изключение от правилото, тя взе, че се изложи зверски.

"Мис Плеймейт" Елена Кучкова е завършила счетоводство в Пазарджик. Явно тези знания не са й били достатъчни, че чак е решила да запише и второ висше в „Паисий Хилендарски“, от където се дипломирала миналата година.

В това отчаяно и окаяно състояние, в което се намира държавата не е лошо да се предприеме нова стъпка. Например, миските-висшистки да започнат да практикуват това, което са завършили. Току-виж сме се оправили, та ни е и потръгнал животът даже...




Сабие Хадживезулова, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар