Зима

Зима
Пролет

18 ноември 2015 г.

В най-бедната община - паметник на Екатерина Велика и соларно улично осветление

В община Кайнарджа живеят около 5 000 души.
 
Безработицата е огромна, няма промишлено производство, а заетите са предимно в общинските администрации.

Eдин поглед върху резултатите от общинските избори тази есен показва, че кметът на най-бедната българска община е преизбран с най-голяма подкрепа - почти 89%.

Кметът Любен Сивев (на снимката) обаче е убеден, че хората са оценили направеното от него през миналите 3 мандата.

"Хората ми вярват най-вече и виждат, че аз работя за тях и всичко което правя, то е видно, че е в полза на цялото ни население. И така спечелих доверие в хората и те отново и отново ми се отблагодаряват", каза той пред bTV.

А Кайнарджа предлага гледки, които просто няма как да се видят другаде: от полезното за гражданите соларно улично осветление - първото в България, през единствената, засега, общинска бензиностанция в Силистренско до паметник на руската императрица Екатерина Велика.

Добруджанци, обаче, имат сериозни проблеми, чието решаване кметът не може повече да отлага – няма работни места, няма и аптека. За последното Сивев посочва, че на територията на общината няма специалисти, но ще се опита да открие дрогерия.

Засега кметът на най-бедната община у нас не може да пребори безработицата. Затова през настоящия мандат обещава да осигури пари за най-уязвимите хора - социално слабите и пенсионерите, които заслужават по-достоен живот.

Паметник на руската императрица Екатерина Велика


Няма коментари:

Публикуване на коментар