Зима

Зима
Пролет

12 ноември 2015 г.

Как и защо протестърско-властовите медии бранят Бойко Методиев Борисов за “опраскването”

Бърз прочит на електронните медии показа интересни зависимости на журналистите и собствениците на сайтове у нас. 

 
Четири “протестърски” медии, три от които финансирани с тлъсти грантове от “Америка за България”, се опитват да проведат класическо отклоняване на вниманието от поредните записи, в които главен герой е отново Бойко Методиев Борисов.

За ролята на Цацаров, Тодоров и Узунов по скандала с разговорите на Янева и Ченалова се пише напоително, а за главния организатор на “опраскването” Бойко Борисов изключително завоалирано. Вижте какви са заглавията от четвъртък сутрин на медиите, които са собственост и/или се управляват от Прокопиев, Огнян Донев, Стояна Георгиева и Владо Йончев, който пък бивш главен редактор на един от вестниците на Пеевски, но днес негов “смъртен” враг.
 

В сряда вечер “Биволь” пусна четвърти запис от разговорите между Янева и Ченалова. Статията на “Биволь” е със заглавие: “Борисов към Янева по Viber: Може да се разходим в парка”. Скорострелно “Медиапул” препечатва същата статия, но с удобното за Борисов заглавие: “Проверяващият записите на Владимира Янева се оказа замесен в аферата”. В четвъртък сутрин “Дневник” и “Клуб Зет” пускат статии с копирани от “Медиапул” заглавия: “Проверяващият записите с Янева се оказа част от разговорите” и “Ало, Янева 4: Проверяващият скандала уверявал, че “няма да я закача”. Оффнюз пък пише: “Ясен Тодоров и Димитър Узунов от ВСС в аферата “Янева”.
Толкова за “свободата на медиите”. “Афера” я разпъват на кръст, мутри и властимащи, ние не получаваме мръсни долари, но казваме истината. Каквото за Цацаров, такова и за Борисов. Но медии като тези, които правят класически заслон и параван на Бойко Методиев Борисов водят държавата към дъното. Правят го, защото част от собствениците на тези сайтове имат “собствени” министри в това правителство. Угодничат пред Борисов, както го правят Нова телевизия, БТВ и БНТ, защото са част от трапезата на властта.
 

Днес неудобните са Цацаров, Тодоров и Узунов – по тях е лесно да се удря. Та, нали друг участник в “опраскването” на Владимира Янева, а именно Христо Иванов иска да ги сменя, нищо, че дори за адвокат не става.
Защо “протестърско-властовите” медии не припомнят, че едно от любимите им министърчета, а именно Христо Иванов е получил нареждане именно от Бойко Методиев Борисов. Протестърът Иванов, който искаше Борисов в затвора, днес е един обикновен негов слуга. Ето какво написа “Биволь” на 05 ноември:
 

“В същия ден премиерът е наредил на правосъдния министър Христо Иванов да постави пред ВСС въпроса за разписваните от Янева СРС-та за разработката „Червеи“. Иванов разговарял и с Бойко Рашков, автор на доклад за „Червеи“, който уличава Янева. За този доклад по-късно се разбра, че два месеца е отлежавал в чекмеджетата на властта, докато не дошло времето за „опраскване“ на шефката на СГС.”
 

“Афера” е единствената медия, която не прави компромиси. Само ние ще си позволим степенуване на виновниците, а именно – Бойко Методиев Борисов, Христо Иванов, Сотир Цацаров, Ясен Тодоров, Димитър Узунов. Удобните протестърско-властови медии никога няма да го направят. За тях е удобно да “ударят” Тодоров и Узунов, леко и Цацаров, но и косъм не трябва да падне от “тиквите” на протестърско-мафиотския тандем Иванов-Борисов.
 

А на псевдожурналистите от “протестърско-властовите” медии ще им припомним, че в българската история има едно лице, което присъства в най-големите афери с подслушани разговори:
 

Бойко Методиев Борисов присъства лично в записите за спиране на митническа проверка в складовете на покойния Мишо Бирата.
 

Бойко Методиев Борисов присъства лично и в записчето от Банкя, където Кокинов му се молеше да го “избере” за апелативен прокурор на София, както и печалния Мирослав Найденов.
 

Името на Борисов присъства и във всяка втора реплика на Владимира Янева, приятелката на Цветан Цветанов, дясната ръка на същия този Б.М.Б.
 

Псевдожурналисти от “протестърско-властовите” медии правете параван на Бойко Методиев Борисов, лансирайте Христо Иванов и оплетения в скандално финансиране на изборите във Варна Радан Кънев, известен вече и като новото “Яне” на “човека от Брюксел”, който кани през Viber на разходка в парка. Правете му параван, но помнете – утре и вие ще отнесете “народната любов”.


Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар