Зима

Зима
Пролет

12 ноември 2015 г.

И горивата поскъпват от следващата година

Измененията предвиждат увеличение на акциза на горивата за отопление
 
И горивата да поскъпнат от следващата година решиха депутатите с приемането на второ четене на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, предложени от правителството.

Измененията предвиждат увеличение на акциза на горивата за отопление и затягане на контрола върху превоза на бандеролни стоки от един в друг данъчен склад.

Транспортирането вече ще се извършва само след получено разрешение от директора на Агенция "Митници".
 

Товаренето и извеждането на стоки с бандерол ще става в присъствието на митническите органи.Те ще поставят технически устройства, които да контролират движението на съответните продукти. Митничари ще съпровождат и превоза до другия данъчен склад.

Повишение има и при акциза за газьола за отопление - от сегашните 50 лв. на 645 лв. за 1000 литра. Ставката за керосина се изменя по същия начин.

За тежките горива и за енергийните продукти, използвани за отопление, поскъпването е от сегашните 50 на 400 лв. за 1000 литра. За използването на втечнен нефтен газ за отопление, който в момента не се облага се въвежда ставка 340 лв. за 1000 литра, предвиждат още промените.

Предотвратява се възможността лице, което има неуредени публични задължения към НАП, да прехвърли собствеността върху акцизните стоки на друго лице, за да избегне плащането на дължими публични задължения./ИА КРООС

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар