Зима

Зима
Пролет

8 ноември 2015 г.

Правителството оттегли всички предложения за промени в сектор „Сигурност”

Повече от 1000 полицаи са подали рапорт за напускане преди, а още над 500 - след промените
 
Кабинетът оттегля всички предложения за промени в сектор „Сигурност" и орязването на социалните придобивки на полицаите, съобщи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след извънредна среща със синдикатите в МВР часове преди националния протест на полицаите.

„Постигнахме съгласие, че приемаме като достатъчни, даващи необходимата гаранция, изявленията на зам.-председателя на НС Димитър Главчев, председателя на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова на министъра на вътрешните работи по отношение на отпадането на параграфи от 9 до 16 от проекта за Закона за държавния бюджет за 2016 г.”, се казва в обща декларация, постигната на срещата със социалните партньори, прочетена от Бъчварова.

„Предложенията за законодателни промени, касаещи социалния пакет на служителите в МВР, ще се осъществяват след обсъждане със синдикалните организации в МВР, което ще започне следващата седмица“, каза тя. По думите й Менда Стоянова и Димитър Главчев са потвърдили, че същият подход ще бъде приложен и към останалите структури и ведомства в сектор „Сигурност“.

Повече от 1000 полицаи са подали рапорт за напускане преди, а още над 500 - след промените.



Няма коментари:

Публикуване на коментар