Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2015 г.

За здрава връзка е важно и... мълчанието

Човек наистина може да се почувства свързан с някого, когато двамата се разбират и без думи...


Сигурно не си давате сметка, че както е важно да можете да разговаряте със своя партньор, така е важно и да можете да мълчите заедно, наслаждавайки се на тишината.

Само така бихте могли да седнете и да се порадвате на едно и също нещо или на едно и също място в мир и задоволство.

Често хората изпитват необходимост да помълчат, за да си починат истински. Мълчанието в някои случаи е неловко или досадно, но в други случаи човек наистина може да се почувства свързан с някого, когато двамата се разбират и без думи.

Това е нещо важно, което разкрива доколко стабилна е връзката помежду им.

Ето и пет причини, защо трябва да умеете да се наслаждавате на тишината в компания на половинката си:

Това е задължително, ако ще живеете заедно

Ако планирате съвместно съжителство с половинката си, вие трябва да разберете, че домът ви няма да е говорилня, в която дебатите ще са нонстоп. Вкъщи човек има нужда да си почине и да се отърси от стреса, а мълчанието е част от пълноценната почивка.

Общите ви пътувания ще са по-приятни

Ако редовно пътувате по почивки заедно с партньора си (особено, ако го правите с автомобил), значи вече сте наясно, че не може да си говорите през цялото време на пътя. Ако го правите, все за нещо ще се скарате. Пък и пътуването в постоянни приказки е натоварващо, по-добре да послушате музика.

Мълчанието показва, че е достигнато ниво на комфорт

Двама души, които се чувстват уютно, комфортно заедно, не изпитват необходимост непрекъснато да си общуват помежду си. Тези хора не се опитват да прикрият своята несигурност зад постоянни приказки и дебати. Те могат да се отпуснат напълно в компанията на своята половинка.

Мълчанието ви дава лично пространство, дори когато сте с половинката


Човек може да прекарва времето си със своя партньор и пак да си запазва своето лично пространство. Например, двама души могат да седят един до друг мълчаливо, като единият слуша музика, а другият чете книга. Така двамата правят различни неща, намирайки се на едно и също място.

Мълчанието ще ви спести празните приказки

Много от нещата, които казваме, когато сме нервни, чувстваме се неловко или сме ядосани са пълна глупост. В подобни моменти е по-добре човек да умее да се контролира и да замълчи.


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар