Зима

Зима
Пролет

1 ноември 2015 г.

Когато гръм удари Гъмов и Преслава, как ехото заглъхва

Горчиво! Попфолкът минава под венчилото с актьорското изкуство

Монтеки и Капулети наистина съществуват, а Ромео и Жулиета живеят в Къщата на „Биг брадър“.

Преслава и Станимир Гъмов са българската версия на влюбените една в друга издънки на двете прочути фамилии, коментират през смях зевзеци в артистичната гилдия. А там мнозина са бесни на колегата си, че e залитнал по певицата, която е и секссимвол на чалгата и съвсем не приемат тези приказки с насмешка, както би следвало.

И тук не става въпрос за враждата на на „два рода равно знатни от Верона“, както се е изразил Шекспир, а за две гилдии, които се мразят не по малко от тях.

В арт средите разни хора, изживяващи се като стожери на чистото изкуство, вече открито говорят, че Гъмов е извършил предателство към професията, залюбвайки се с най-личната в чалга звезда.

Приемат го като обида към храма на музата на театъра Мелпомена, което си е чиста глупост, да не кажем, че е идиощина, но какво да се прави. Не по малко злобеят в попфолка, където интригите са издигнати в ранг на основна линия на поведение. Там от години се дразнят от пренебрежителното отношения към тях на къде по-бедните артисти.

Облаци надвисват на българската версия на Ромео и Жулиета .

А продуцентите на шоуто само наливат масло в огъня. Преслава не случайно изтърва репликата: „Заради теб рискувам кариерата си на чалгапевица.“ Гъмов обаче рискува повече, защото в театъра той е зависим от партньорите си на сцената, а може да се каже, че много актьори го бойкотират.

В Къщата на Големия брат стана горещо, а събитията излязоха от сценария и се носят в неизвестна посока. Дори първоначално нещата да са зададени от сценаристите, Гъмов очевидно е влюбен, а и фолкпевицата май също е ударена от гръм, както казват на това състояние в Сицилия. Не е чак толкова добра актриса.

Актьорът се пристрасти към устните на Преслава и при поредната мисия я държа в преградката си доста по-дълго от необходимото Това стана възможно, след като съквартирантите създадоха и участваха в мюзикъла „Гъмео и Пресиета”. Драматичната история за любовта между двама млади от враждуващите кулинарни семейства Омлети и Фрикасети, разбира се, завърши щастливо – двамата влюбени се ожениха и настъпи мир в отношенията между фамилиите. Продуцентите обаче загатнаха истинското състояние на нещата. Дали така ще стане и в живота.

В главните роли влязоха Станимир Гъмов – Гъмео от рода Омлети. И Преслава, в ролята на Пресиета от рода Фрикасети. Родителите на Гъмео – Кичка и Иво Омлети имат стара вражда с родителите на Пресиета – Катя и Здравко Фрикасети. Това обаче не попречва на двамата млади да намерят любовта и да се опитат да я защитят с всички сили. До тук само последното не се е случило в живота.

Драматичната линия в този мюзикъл се подсилва от невъзможността на Пресиета да свърже живота си с Гъмео, защото родителите ѝ са я обещали на Джинченцо фон Чийзбургер – богат наследник от много виден род. А е известно, че около Преслава кръжат няколко такива.




No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар