Зима

Зима
Пролет

15 ноември 2015 г.

Стажанта се завърна

Лудата глава на журналистиката се развихри с удвоена сила в новото си предаване „Просто Диков" по телевизия ВIT
 
Неукротимият Сашо Диков се завърна триумфално на екран и развърза език не къде да е, а в ефира на наскоро проходилата телевизия ВIT на Нери Терзиева - негова стара дружка още от зората на демокрацията. 

Сега лудата глава на журналистиката се развихри с удвоена сила в новото си предаване „Просто Диков", което се излъчи вече два пъти.

„Форматът е същият като старото ми предаване, отново съм в ефир 3 часа и ще ме виждате всяка неделя", обясни пред „Всеки ден" журналистът. Той уточни, че отново е започнал популярните си обиколки из парламента, за да стряска политиците с неудобни въпроси. Диков бе забелязан миналата седмица и на делата срещу Златко Баретата и Алексей Петров, където бе сред най-активните журналисти. 


Все още обаче той не може да прецени къде се чувства по-комфортно - на старото си работно място или в телевизията на Терзиева. Сашо работи усилено и върху книга, която ще излезе до края на годината.

През август Нова изненадващо спря предаването му „ДикOFF" и въпреки инфарктните преговори с шефовете Стажанта така и не успя да се пребори за собствено предаване, но отказа унизителното предложение да води само рубрика в предаването „Комбина" на Лора Крумова и Галя Щърбева.

Заедно с новото си завоевание в ефир от последните две седмици обаче Диков получи възмездие за острия си език лично от лидера на СДС Божидар Лукарски. В петък синият шеф оповести на профила си във фейсбук, че е осъдил „лицето Сашо Диков" за обидите, които му е нанесъл от екрана. Министърът на икономиката бе наречен от Сашо в ефир „балкански дребен шмекер", „селски тарикат" и „Ромео Лукарски". В крайна сметка Диков ще трябва да се бръкне с около 5 бона за отправените квалификации, тъй като административната глоба е 3000 лева, а останалото са разноски по делото.

Засегнатият Лукарски пък направи и уговорка - че не може да нарече Стажанта журналист, защото „това е достойна професия, в която се трудят много хора с чест и професионална етика". 


„Осъдих го за нанесени обидни квалификации към мен и близките ми в ефира на национална телевизия. Телевизия, която уважавам и ценя и смятам, че също като мен пострада, допускайки до ефира си тази персона. Заведох това дело не толкова заради себе си, колкото и да бях засегнат, а заради моите колеги министри и институциите, които те представляват", написа шефът на СДС в социалната мрежа. 

Сашо Диков отказа да коментира присъдата, тъй като това е решението на първа инстанция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар