Зима

Зима
Пролет

8 ноември 2015 г.

Шест извинения, които ви държат далеч от успеха

Най-честите оправдания, които ви спират да сбъднете мечтите си

Всеки човек има вътрешен глас, който по някакъв начин го води през живота му. 


Ако този глас обаче е твърде предпазлив, страхлив, взискателен или песимистичен, той може доста умело да спъне човек по пътя му към успеха.

Ето и 6-те най-чести извинения, които този вътрешен глас може да диктува, осуетявайки възможността ви да постигнете мечтите си:

1. Не съм достатъчно образован

Много хора смятат, че не могат да започнат нещо, защото нямат необходимото образование. Много от тях мислят, че биха могли да успеят в живота или в дадена област само ако са учили в „правилното училище“. А това, от което те наистина се нуждаят, е вяра в себе си и възможностите си. Дори да не е гений, човек може да стигне много далеч, ако си повярва.

2. Не разполагам с достатъчно опит

Някои хора се тревожат, че нямат достатъчно опит, за да постигнат дадена своя мечта. Те си казват: „Не съм достатъчно добър“ и така, година след година, работят за една и съща заплата, без дори да си поискат по-голямо заплащане. Честно казано, всички хора имат достатъчно жизнен опит, който могат да използват в професията си.

3. Твърде стар съм (или твърде млад) за това

Роналд Рейгън е бил на 69 години, когато е положил клетва за президент на САЩ. Някои хора пък започват бизнес на 21 години и жънат успех след успех. Именно затова възрастта не е от значение, ако не гледате на нея като на пречка.

4. Не разполагам с достатъчно време

Хората, които „нямат време“, по принцип не искат да намерят време. За тях организацията за постигането на дадена цел просто не е приоритет. Затова ако имате някаква мечта или цел, ако трябва ще спите по-малко през нощта, но ще намерите време, което да ѝ посветите.

5. Никой не ме подкрепя

Много хора държат да намерят подкрепа у някой свой близък, за да вървят по даден път. Те обвиняват своите съпрузи, деца, родители, колеги и шефове затова, че не са в състояние да сбъднат мечтите си. Ако не разполагате с подкрепа – намерете я или действайте сами чрез усърдие и целенасоченост.

6. Нямам достатъчно пари

Това е най-глупавото извинение в списъка. В действителност, повечето хора имат някакви пари, но не ги харчат правилно и/или креативно. Често се срещат личности, готови да влязат в дългове за материални неща – жилища, коли и т. н., но не и за създаването/реализирането на бизнес идея.




Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар