Зима

Зима
Пролет

20 ноември 2015 г.

Залата на плача

Ако имаше нещо, което Константин Папазов не е бил в баскетбола, то е да ръководи федерацията и да управлява зала. 

 
За първото вероятно ще се наложи да почака, но втората точка от богатото му CV вече е отметната. От тази седмица Тити Папазов е новият управител на зала "Универсиада".

Бившият президент на "Славия", а след това старши треньор на "Левски" и "Лукойл Академик" и селекционер на националния отбор, настоящ президент на "Левски 2014" и Националната баскетболна лига (както се нарича първенството) е бил избран за изпълнителен директор и член на съвета на директорите на "Универсиада" ЕАД на 4 ноември.

Тогава с решение на едноличния собственик "Велдер билд" се подменя изцяло съставът на съвета на директорите, а Папазов е избран и за негов председател.

Особеното точно на тази зала "Универсиада" е, че беше приватизирана наполовина по време на управлението на НДСВ в началото на века. Това беше един от първите инвестиционни проекти на Делян Пеевски чрез сделки с държавата. След това, през 2009 г., когато спортът се управляваше от Весела Лечева, държавното дружество "Национална спортна база" продаде и останалите 50% от акциите на своя партньор в "Универсиада" - "Велдер билд".

Залата се управляваше от близкия до Цветан Василев Иван Джиджев, а "Велдер билд" издържаше баскетболния "Левски". Синият клуб се радваше две години на най-големия бюджет в българския баскетбол и дори наруши хегемонията на "Лукойл Академик" от поредни шампионски титли. След рухването на КТБ рухна и клубът.

Според последното разпределение на фирмите след разпада на тандема Пеевски - Василев "Велдер билд" вероятно е останала в сферата на влияние на банкера, когото Папазов нееднократно публично защитаваше заради спонсорските му проекти в спорта.

Тити Папазов


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар