Зима

Зима
Пролет

11 ноември 2015 г.

Мнозинството от хората не подкрепят исканията на полицаите

Всеки пети анкетиран сочи, че не само служителите на МВР трябва да излязат на протест
 
В последната седмица София и страната бяха сковани от невиждани до този момент протести на служителите в сектор "Сигурност". 

Кулминацията на протестите бе в неделя, когато хиляди излязоха в центъра на София като реакция срещу мерките на финансовия министър Владислав Горанов за реформа в сектора.

В крайна сметка за момента управляващите дадоха задна и обявиха, че оттеглят промените в бюджета, с които се орязваха основните привилегии на полицаите. Решението на властта дойде само няколко часа преди пред парламента да се съберат хиляди полицаи от цялата страна.

Въпреки решението на правителството, служителите от сектор "Сигурност" се заканиха, че на 12 ноември (четвъртък) те отново ще излязат на улицата в отстояване на своите права.

В разгара на недоволството на хората с униформи Dnes.bg попита своите читатели: Подкрепяте ли протеста и исканията на полицаите?

Оказа се, мнозинството от нашите читатели не подкрепят исканията на служителите в сектор "Сигурност", като цели 40% от участвалите в анкетата над 3450 души са на това мнение.

Едва 17% от анкетираните са посочили, че застават твърдо зад исканията на полицаи и пожарникари, а други 5% са споделили, че принципно ги подкрепят, но не и по начина, по който те протестираха с блокирани улици и пътища.

Всеки десети анкетиран (10 %) сочи, че не подкрепя исканията на полицаите, но пък ги разбира, защото в крайна сметка всеки си пази хляба.

Любопитното е, че почти всеки пети анкетиран (21%) сочи, че не само служителите на МВР трябва да излязат на протест, а към него трябва да се присъединят всички и така да се организира мащабен протест срещу случващото се в страната.

Крайните песимисти в анкетата са 7% от отговорилите, според които и политици, и полицаи са наглеци и никой не мисли за народа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар