Зима

Зима
Пролет

10 ноември 2015 г.

Сан Икер получи Орден за заслуги в спорта (галерия)

"Искам да бъда запомнен не само със спортни постижения, а и като личност, която винаги се опитва да помогне и да върне на обществото това, което самото то му е дало."


 

 

Настоящият вратар на "Порто" и испанския национален отбор – Икер Касияс – беше награден с Кръст на Ордена за заслуги в спорта от министър-председателя на Испания – Мариано Рахой.

По време на церемонията легендарният вратар сподели:

„Посвещавам този медал на тези, които в един или друг момент са разчитали на мен и са показали своята подкрепа по време на кариерата ми. По-специално искам да изкажа благодарността си към моята съпруга и сина ни Мартин. Надявам се в оставащите няколко години от кариера си да бъда запомнен не само със спортни постижения, а и като личност, която винаги се опитва да помогне и да върне на обществото това, което самото то му е дало.”
 

Легендарният вратар и капитан на "Реал" Мадрид е играчът с най-много записани участия за „Ла фурия” – цели 164. Също така Сан Икер бе капитан на отбора при триумфа на Световното първенство през 2010г. и при завоюването на двете европейски титли през 2008г. и 2012г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар