Зима

Зима
Пролет

9 ноември 2015 г.

Пет качества, които HR-ите търсят във всеки кандидат

Демонстрирайте поне част от тях и ще увеличите шансовете си за съответната работа

Позицията, за която кандидатствате, изисква определени качества. 


Много хора смятат, че CV-то им е достатъчно добра визитка, за да получат желаното работно място, тъй като на хартия притежават необходимия опит.

Трудовият стаж безспорно е важно предимство, но не е всичко! Неслучайно много фирми си търсят служители с помощта на HR-компании, които да направят цялостен профил на кандидата.

Не подценявайте срещите с тези професионалисти, защото те могат да се окажат решаващи за това дали ще получите работата. HR-ите са психолози, които освен опит, търсят и други важни качества.

Ето и кои са 5-те характеристики в кандидата, които са най-важни за тях:

Дисциплина

Никой работодател не би искал да работи с човек, който не уважава времето и труда на другите. За да бъде надежден един служител, той трябва да може да работи със срокове, да изпълнява задълженията си редовно и съвестно, да не закъснява за работа и да оползотворява времето си максимално ефективно.

Лидерски качества

Дори да работите на по-ниска позиция, е хубаво да покажете, че умеете да взимате решения и да ръководите проекти. Това показва висока компетентност и вдъхва уважение и спокойствие, че може да ви се делегират права и задачи, с които да се справите.

Висока мотивация и желание за развитие

Разбира се, че мотивацията е ключова. Това показва, че кандидатът е готов да вложи умствения си потенциал, времето си и ще се посвети на своята работа.

Решителност

Дори в най-скучните професии има моменти, в които трябва да се взимат бързи решения. Ако човек не умее да работи под „стрес“ и не знае какво да прави, той по-скоро ще е в тежест на компанията.

Интелигентност

Един интелигентен човек обикновено знае как да се справя с по-сложни ситуации. Той е гъвкав, притежава дипломатичност и има умел изказ, който може да извади него и компанията от трудна ситуация. Освен това той знае кога да замълчи и кога да говори, както и може да анализира неща, които да помогнат за решаването на казуси и цялостното развитие на компанията.







 

Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар