Зима

Зима
Пролет

18 ноември 2015 г.

Volkswagen показа сериен всъдеходен Beetle

Машината е предназначена за тези, които обичат активния начин на живот и разходките в природата

Концернът Volkswagen използва автосалона в Лос Анджелис за да разкрие нова модификация на хечбека си Beetle. Тя носи името Dune и се различава минимално от добре познатия модел.

Машината е предназначена за тези, които обичат активния начин на живот и разходките в природата. Автомобилът е получил нови брони, като при предната е поставена имитация на защита на картера, а също така и прагове от полиран алуминий.

Разширени са калниците, сложен е и допълнителен спойлер, познат от турбо версиите на Beetle. Всъдеходният вариант е поставен на нови 18-цолови джанти. Клирънсът е увеличен с 10 мм в сравнение със стандартния VW Beetle и вече достига 15,5 см.

В интериора на модела са включени нови спортни седалки и мултимедийна система с 6,3-инчов дисплей. Като опция за Dune ще се предлагат два пакета. Първият е Lightning, като в него влизат би-ксенон фарове и светодиодна секция. Вторият е Technology, който разполага с двузонов климатик, музикална премиум система Fender, система за безключов достъп и стъклен покрив.

Освен като хечбек, автомобилът ще се предлага и като кабриолет. За Европа моторната гама на Volkswagen Beetle Dune ще включва три бензинови и два дизелови двигатели. Бензиновите са 1,2-, 1,4- и 2,0-литрови, развиващи съответно 105, 150 и 220 к.с.

Дизелите са 1,6-литров със 110 к.с. и 2,0-литров със 150 к.с. Трансмисиите за всъдеходния Beetle са три – 6-степенна механична, и 6- и 7-степенни роботизирани с два съединителя.

Европейските дилъри на Volkswagen започват да приемат поръчки за Beetle Dune от 19 ноември. Цените на хечбека стартират от 23 625 евро, докато кабриолетът ще струва минимум 27 800 евро. За сравнение при стандартния модел сумите започват от 18 150 евро при хечбека и от 22 525 евро за кабриото./Automedia.bg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар