Зима

Зима
Пролет

10 ноември 2015 г.

Volkswagen раздава подаръци

Пакетът "Добра воля" обхваща единствено автомобилите с марка Volkswagen, произведени между 2009 и 2015 година
 
Volkswagen of America обяви, че ще предостави предплатена карта на всеки свой клиент в Северна Америка, който притежава автомобил с дизеловия двигател, при който беше открито устройство за манипулиране на вредните емисии.

Пакетът е наречен "Добра воля", като има за цел да успокои собствениците на засегнатите от Дизелгейт автомобили, както и да върне доверието към марката, сочи информацията. В Америка това са машини с 2,0-литровия TDI двигател.

Предплатената карта Visa е заредена с 500 долара, като може да бъде използвана навсякъде. Пакетът включва още една карта с 500 долара, с която може да се плаща в представителствата на марката, както и 24-часова безплатна пътна помощ за срок от 3 години.

"Добра воля" обхваща единствено автомобилите с марка Volkswagen, произведени между 2009 и 2015 година. Подобна програма подготвя и Audi, като подробностите за нея ще бъдат разкрити на 13 ноември.

За да получат въпросните предплатени карти, собствениците трябва да попълнят специална форма в сайта на компанията, след което в срок до 4 седмици ще ги получат по пощата, се казва в съобщението от Volkswagen.

От германската компания уточняват, че възползването от пакета не лишава собствениците на засегнати коли да предявяват съдебни искове срещу концерна.

Това е първият подобен ход на германския концерн, след като в края на септември Агенцията за защита на околната среда на САЩ (EPA) алармира за открито устройство, което изкуствено редуцира нивата на вредни емисии при дизелови мотори на Volkswagen AG.

Що се отнася до Европа, концернът обяви, че ще поеме разликата в данъците на засегнатите автомобили.

Анонсирана бе и сервизна акция за около 11 млн. коли в света, която ще стартира от началото на 2016 г. /Automedia.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар