Зима

Зима
Пролет

15 декември 2015 г.

Синовете на Великата Баница

Лукарски, Москов, Кунева - за какво е тази власт, след като не произвеждате държава?

На Лукарски му викат Божо Кюфтето. Защо - не знам.

Той е толкова глупав, че ако глупостта можеше да лети, щеше да е гугутка. Но е идеален за министър на икономиката на държава, в която икономиката е единствено акцизи и винетки. На Лукарски ще му остане само едно нещо от тоя пост - снимката с Камерън. И няколко кламера, с които ще може да докаже, че е бил министър, защото на снимката с Камерън той и Плевнелиев са случайно там.

Москов даде надежда за реформа. После прие политиката на ГЕРБ - данък на солта. Който яде сол - данък. Който има кръвно - данък. Който го боли глава - да си махне главата. Властта побърква хората. Москов изглежда като магаре на мост, който води в пропастта. На моста пише ВИНАГИ ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА, има трикольорни лентички, подети от вятъра и нещо безумно в погледа. Искам, вика, да довърша реформата. Лъжеш, Москов - искаш да изпълниш обещаното. На някого.

Вече наистина не може да си тръгнете така - това е като игра на Вист - тъкмо получихте силни ръце, тъкмо да почнете да определяте коз и тоя педал Христо Иванов да си тръгне. Е не може така.

Госпожо Кунева, говорили сме си често и честно. Вече на всички е ясно, че Борисов управлява с ДПС. За какво ви е такова правителство, с такова съучастие? Реформи няма да има. В такова правителство ще останат само Синовете на Великата Баница, за да вземат, каквото могат. Това беше безпощадно ясно още, когато КТБ беше застреляна. И когато ясно се видя кой как ползва отделните власти, за да ходи на лов за противниците си.

Вижте вестниците на Пеевски. Те неистово поддържат това правителство.

Те изкараха Радан педераст. Те правят, каквото си искат. Но не искат реформа. Тези хора купиха всичко, което може да се купи, останалото счупиха и съсипаха.

Искате ли да сте техни съучастници?

Синовете на великата баница са обединени от вечните ловни полета на европарите. Те имат своя вожд, своите поразяващи медии и един лукав бял дебел съюзник.

Заради това, което правите, един ден просто ще живеем в резерват.




Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар