Зима

Зима
Пролет

18 декември 2015 г.

Бъчварова, а ти коя по ред Бокова „политическа“ „шматка“ си?

Със същия „успех“ Румяна Бъчварова може да оглави „политически“ и „публичен дом – Банкя“, например...

 Вътрешният министър, персонален министър на МВР на лицето Бойко Методиев Борисов – Румяна Бъчварова се изходи по въпроса не за баба Фроса, а за новия правосъден министър Екатерина Захариева, така:
 

"Това е лично решение на премиера Бойко Борисов /б.р. – има си хас! То има ли някой да не е „личен избор“, подбран от кръстовища, ехалета, магистрали и шосета, от Б.Б.?!/, той има представа, познава Екатерина Захариева още по времето, когато беше в правителството, след това когато беше началник на кабинета. Така че няма колебания по този въпрос. Това е негова лична номинация. Докато мислим по този начин – кой на кого е познат, изпускаме по-важното – той какво може да свърши. 

Министър е политическа позиция и изборът обикновено е политически. Тук в България има едно неразбиране по този въпрос – очаква се министърът да бъде експерт, което е друга концепция за управлението, което не винаги е най-доброто решение. Не за друго, а защото експертът е съсредоточен върху определен тип задачи, докато политическата фигура трябва да изпълнява политиките на правителството в тази сфера. Така че няма в случая някакво противоречие."

Бъчварова, която е най-изумителният, да не кажем изумен, министър на МВР в българската история, като извадим от там естествено Оня с „особената форма на главата“, защото той бе сатрап, не само, че не е експерт, но и се изживява като „политическа фигура“. 


И кое е „политическото“ на наричаната от ченгетата масово като „Шматка“ – Румяна Бъчварова? Освен, че е лична ратайка на лицето Бойко Методиев Борисов?
 

Със същия „успех“ Румяна Бъчварова може да оглави „политически“ и „публичен дом – Банкя“, например. Ще има доста работа като Маман, защото както стана ясно напоследък Б.Б. не подбирал.


Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар