Зима

Зима
Пролет

5 декември 2015 г.

Пет месеца на глупости в "Реал"

Всичко започна на 12 юли, когато иконата Икер Касияс се сбогува след 25-годишна вярна служба на "Белия балет"...
 
Абсурдната грешка на "Реал" Мадрид в дебютния мач за сезона за Купата на Краля срещу "Кадис" е, може би, черешката на тортата в един дълъг списък от издънки в последните пет месеца.

Авторитетното испански издание Marca ни припомни в хронологичен ред хаотичните действия на "Сантяго Бернабеу". Всичко започна на 12 юли, когато иконата Икер Касияс се сбогува след 25-годишна вярна служба на "Белия балет". Той си тръгна на трогателна пресконференция, на която не успя да сдържи сълзите си. Тръгна си не защото искаше, а заради Флорентино Перес.

Босът си беше навил на малкия пръст, че ще доведе Давид де Хеа от "Манчестър Юнайтед". След дълги и мъчителни преговори, които изгубиха много ценно време, двама клуба най-накрая се договориха. Вратарят стегна куфарите за Мадрид, но кепенците на трансферния прозорец хлопнаха и сделката пропадна заради няколко минути. "Реал" и "Юнайтед" започнаха да се обвиняват взаимно за проваления трансфер. В крайна сметка Де Хеа поднови договора си с "червените дяволи".

После дойде големият брой контузени играчи. Обтегнатите отношения на футболистите с медицинския екип са ясни отдавна, но 19 травми на 14 различни играчи преляха чашата на търпение и капитанът Серхио Рамос публично призна, че той и съотборниците нямат доверие на лекарския щаб.

Това обаче далеч не е всичко. Дойде ред на секс скандала с Карим Бензема, който е обвинен от френските власти, че е изнудвал Матьо Валбуена. Има вероятност нападателят да бъде тикнат на топло, а кариерата му в Мадрид вече е сериозно застрашена. Последва гръмкото 0:4 от "Барселона" на "Сантяго Бернабеу" и изоставането на шест точки от каталунците.

И за капак сегашната издънка с Денис Черишев, заради която "кралският клуб" ще бъде дисквалифициран от Купата на Краля. Да не пропускаме и непрестанните информации за разделения на групички в съблекалнята на Реал и за нетърпимостта на Кристиано Роналдо и Хамес Родригес към Рафаел Бенитес...



Няма коментари:

Публикуване на коментар