Зима

Зима
Пролет

28 декември 2015 г.

Стефан Данаилов: Само здраве, нищо друго не искам

„Здраве за всички – и за студентите ми, и за мен“ – с такова желание Стефан Данаилов посрещна именния си ден вчера.
 
Легендарният актьор изкара празника си вкъщи и на прекрачилите прага му подчертаваше, че най-големите подаръци на живота не са материалните.

Телефонът на Мастера не спря да звъни през целия ден и Ламбо намираше любезна дума за всички. „Добре съм. Само здраве, нищо друго не искам. Когато човек стигне моята възраст, другото няма значение“, каза пред „Монитор“ някогашният Бате Сергей от сериала “На всеки километър“. 


Той не скри, че „по чорапи“ ще посрещне и Новата година. „Няма къде да ходя, който иска, да заповяда“, отсече любимецът на няколко поколения българи.

Днес проф. Стефан Данаилов не прави дългосрочни планове. Извън заседанията на Народното събрание в графика му има отметки предимно на изявите на негови студенти. Цели седем класа минаха през обучението на Ламбовия ум и сърце.

Сред най-изтъкнатите му ученици са Иван Бърнев, Асен Блатечки, Параскева Джукелова, Башар Рахал, Владислав Карамфилов-Въргала, Стефания Колева, Деян и Дарин Ангелови, Симона Халачева, Ралица Паскалева.

Сред най-новата реколта с ученици на Мастера е Евелин Костова, нашумяла с участието си в сериала „Столичани в повече“. Заедно с колегите й от седмия клас на проф. Данаилов може да я гледате на 5 януари в Учебния театър в НАТФИЗ в представлението „Ателие“ по пиесата на Михаил Булкагов „Зойкина квартира“. Режисьор е Стефан Данаилов.

Дали преподавателят ще бъде отново в залата, както на премиерата преди месец, засега той самият не знае.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар