Зима

Зима
Пролет

11 декември 2015 г.

Ченгеджийска страна, идиотщини и детско поведение

Шегата, който изиграха на Движение "България на гражданите" неизвестни хакери, като разпратиха фалшиво писмо, с което се оттегля подкрепата за партията на Меглена Кунева от правителството с премиер Бойко Борисов, се оказа само с лек горчив привкус.

Идиотщини, глупости, детинско, ченгеджийско. Това бяха част от коментарите на реформаторите след случилото се, но пък на фона на трусовете в обединението през последните дни, беше явно, че това не е проблем от съществено значение за тях.

"Това, което се случи вчера е пореден показател, че сме в ченгеджийска страна, някой пак има в главата си такива стари методи, които смята, че по този начин може да ги осъществява, но това няма да стане", коментира пред Dnes.bg депутатът от ДБГ Димитър Шишков.

"Сутринта сме си говорили с нашите партньори и приятели, които са от ДСБ и продължаваме плътно да сме си заедно, въпреки всички неща, които се случват и това е факт", продължи той.

Депутатът предупреди и някои медии, че опитът им да се наместват сред реформаторите като броят кой бил "за", кой бил "въздържал се" при гласуване на закони, е много глупав и няма да разделят обединението.

"Пак ще си останем заедно, а ние от ДБГ правим едно нещо от първия ден и ще продължаваме да го правим, ние сме ярък пример за това как искаме да работим в екип и тази сутрин си говорихме и с ДСБ и останалите партньори, че трябва да сядаме и да разговаряме и да няма такива единични отстрелвания или пък емоционални движения: "Напускам, отказвам се", каза още Димитър Шишков.

Той призна, че и на него много неща не му харесват, но стои в парламента, защото е поел ангажимент.

"Не може, защото на мен нещо не ми се е случило, аз да тегля една и да си тръгна за вкъщи, не става, това е детско отношение", настоя реформаторът.

Според лидера на АБВ Георги Първанов обаче най-вероятно ДСБ е автор на фалшивия мейл.

Лидерът на тъмносините Радан Кънев пък се разгневи заради подозрението, че те са автори на писмото, изпратено от електронната поща на ДБГ.

"ДСБ ли стои зад хакерската атака? Не ме занимавайте с глупости. Какво мислите зад хакерската атака - защо ме карате да коментирам идиотщини. Такива простотии се случват всеки ден. Доколкото разбрах, вчера бях с детето си, не съм гледал много медии, но става дума за генериране на фалшив мейл, а не за хакерска атака, а това наистина е ежедневие", отсече той.

Може и да е "приятелски огън" от хора от "Реформаторския блок", но не е шега, а сериозен акт, смята пък заместник-председателят на Кунева Настимир Ананиев.

Според него вчерашната атака е един вид димка, по-важно е какво се цели с нея и кой стои зад нея.

Димитър Шишков обаче предпочете да не навлиза в догадки и остави на разследващите органи да провери кой стои за фалшивия мейл, защото "може да се окаже, че е от съвсем друга партийна група".
 
 Димитър Шишков

Няма коментари:

Публикуване на коментар