Зима

Зима
Пролет

23 декември 2015 г.

ВМРО отново поиска оставките на шефа на БНР Радослав Янкулов и шефа на СЕМ Георги Лозанов

"Радиото, което уж няма пари, а намери средства да открие турска радиостанция, си позволява да сваля от ефир човек заради изразявано от него мнение"
 
ВМРО излезе с остра декларация срещу ръководството на БНР и СЕМ заради спирането на предаването на Петър Волгин от ефир. Според воеводите това е проява на болшевизъм.

"Радиото, което уж няма пари, а намери средства да открие турска радиостанция, си позволява да сваля от ефир човек заради изразявано от него мнение. Може да е ляв, може да обича Русия, но правото му на мнение е свещено", се казва в позицията.

ВМРО отново поиска оставките на шефа на БНР Радослав Янкулов и шефа на СЕМ Георги Лозанов. Лидерът Красимир Каракачанов пък ще постави въпроса публично в парламента при старта на новата сесия.

Той нарече СЕМ синекурна организация. "Тя наскоро допусна в Кърджали от националния ефир да звучи турска реч, днес преследва заради свобода на словото. Не е ли това двоен аршин", питат патриотите.

Воеводите цитират и Волтер: "Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш".

"Не Волгин, а Лозанов и Янкулов харчат безсмислено обществените пари. Защото хиляди пъти по-добре е да не си прав, но да си достоен, отколкото да си слуга на всяка власт", завършват от ВМРО.



Няма коментари:

Публикуване на коментар