Зима

Зима
Пролет

1 декември 2015 г.

СЕМ отказа да регистрира News TV

Екипът на Николай Малинов, който стои зад проекта, подготвя документи, с които да кандидатства за регистрация на нов канал

След близо месец отлагане Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с решение да не издава регистрация на News TV - проект на "Праймедия". 


Сред основните мотиви на регулатора да не одобри молбата на канала са недобре разработени документи и дублиране на програмно съдържание от TV7 и News7. 

Според члена на СЕМ Анна Хаджиева е важно да има и по-голяма яснота относно произхода на капиталите, с които ще се развива телевизията.

Управителят на "Праймедия" Асен Асенов коментира пред "Капитал", че компанията вече разработва нови документация и ще кандидатства за лиценз отново с друг телевизионен проект с ново име. Ако новият набор  документи бъдe разработен съобразно всички препоръки на закона и медийния регулатор, надзорниците вече няма да имат аргументи, с които да откажат регистрация на канала. Остава въпросът за произхода на капиталите, с които ще се развива телевизията.

Компанията "Праймедия" е свързана с председателя на Национално движение "Русофили" и бивш член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП Николай Малинов, но по документи неин собственик е бизнес партньорът му Асен Асенов. Повече от половин година "Праймедия" прави неуспешни опити да бъде вписана като собственик на TV7 и News7. След като това не се случи компанията се отказа от двете телевизии и реши да създаде свой нов проект, но като включи в него програмно съдържание на двата канала, което заслужава да бъде включено в проекта - News TV. 


С днешна дата и този канал отива в историята и предстои скоро да разберем, кой ще е новия тв проект, зад който ще застане "Праймедия". "Още е рано да коментираме", бе лаконичен пред "Капитал" Асен Асенов.

На пазара отдавна е известно, че след краха на КТБ финансирането в TV7 идва от руския олигарх Константин Малофеев, който е в приятелски отношения с Николай Малинов. Преди няколко седмици пред "Капитал" самият Малофеев потвърди за приятелството си с председателя на движение "Русофили". Според него популярната преди телевизия се е сринала, но сегашните идеи на Малинов, съпругата му Даниела (която е официален представител на международната медийна платформа Russia Beyond the Headlines за България - бел. ред.) и целия екип му се струват "доста перспективни". 


"Помагаме всякак - с идеи, стратегии, съдържание, без да нарушаваме санкциите на ЕС. Не финансирам ТВ7. Но това е моя частна инициатива", допълни преди време Малофеев. В интервюто Малофеев подчерта, че не се интересува от собственост в български медии, а от това да има такава, която да отразява неговите възгледи - православни ценности и силен консерватизъм.
Екипът на Николай Малинов не се отказва да развива телевизионен канал

Няма коментари:

Публикуване на коментар