Зима

Зима
Пролет

13 януари 2016 г.

Пловдив с 6 номинации за наградите „Икар“

Луиза Григорова ще се бори за „Икар“ в раздела „Главна женска роля“ за ролята си в спектакъла „Евридика в подземния свят“
 
 Честта на Пловдив при връчването на „Икарите“ ще бъде защитена от два спектакъла на Пловдивския драматичен театър – „Евридика в подземния свят“ и „Сестри Палавееви“.

Съюзът на артистите в България вече оповести своите номинации за приза, за който Пловдив има своите 6 номинации.

Луиза Григорова ще се бори за „Икар“ в раздела „Главна женска роля“ за ролята си в спектакъла „Евридика в подземния свят“. Конкуренция й правят Анастасия Лютова, играла в „Лив Щайн“ и Гергана Змийчарова за „Жана д’Арк“.

Постановката на Стайко Мурджев „Евридика в подземния свят“ попада в още 2 категории - „Майсторско техническо осъществяване“ и „Сценография“, осъществена от Марина Райчинова.

В категория „Дебют“ номинации получиха и актрисите Боряна Братоева и Мила Люцканова за ролите им на близначките Кара и Яра в "Сестри Палавееви“ по едноименния роман на Алек Попов.

Пловдивската певица Весела Бонева е с номинация за "Икар" в раздел „Съвременна българска музика“ за сингъла си „Разпалвам микрофоните“. Тя е в конкуренция с рапърите ALEX P & HONN KONG за „Няма нищо по-добро“, и Живко Петров за соловия му албум „After4“.

Илка Зафирова ще получи наградата “Икар” за изключителен творчески принос към българския театър, съобщиха от Съюза на артистите в България, учредител на престижното отличие. Призът за чест и достойнство, който се определя от председателя на съюза Христо Мутафчиев, е присъден посмъртно на актьора Чочо Попйорданов.

Наградите „Икар“ се връчват по традиция на 27 март – Международния ден на театъра.

 Луиза Григорова

Няма коментари:

Публикуване на коментар