Зима

Зима
Пролет

13 януари 2016 г.

Десет германци загинаха при самоубийствения атентат в Истанбул

"ИДИЛ стои зад самоубийственото нападение в турския мегаполис Истанбул", заяви турският министър-председател Ахмед Давутоглу. 

 
При него загинаха 10 души, всички те граждани на Германия.
 

„Извършителят е чуждестранен гражданин, който е член на Ислямска държава. Без значение откъде идва терорът, този, който е извършил терористично нападение, е извършил нападение срещу цялото човечество“, заяви премиерът на южната ни съседка Ахмед Давутоглу. 

Министър-председателят каза още, че страната му е решена повече отвсякога да се бори срещу войнстващата групировка докато ИДИЛ не спре да е заплаха не само за Турция, но и за целия свят.
 

„Чужденци са жертвите на днешния терористичен акт, дело на камикадзе. Гости, които за нас са мили и скъпи. Туристите, които станаха жертва на атентата са пристигнали в Истанбул, за да опознаят отблизо Турция“, каза още Ахмед Давутоглу. 

По думите му, лично е поднесъл съболезнования по телефона на германския канцлер Ангела Меркел. 

Давутоглу заяви категоричната си позиция, че нападението няма да повлияе на демократичната обстановка в управляваната от него държава. Той беше категоричен, че  на прицел са били взети не само хората в Истанбул, а цяла Турция.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар