Зима

Зима
Пролет

11 януари 2016 г.

Отиде си легендата Дейвид Бауи

Освен като певец, Бауи се снимаше и в киното, като целият му живот бе посветен на изкуството
 
Една от най-големите легенди на рока – британецът Дейвид Бауи, почина след дълга борба с рака, съобщава АФП като цитира официалните "Туитър" и "Фейсбук" профили на звездата.

"Дейвид Бауи тихо си отиде днес (неделя), заобиколен от семейството си, след смела 18-месечна битка с рака", оповестява се в социалните мрежи, като съобщението призовава близките на Бауи да не бъдат притеснявани в трудния момент. 


Британският рокпевец започва кариерата си през 1969 г., а само 6 години по-късно пробива и в САЩ.

През 2002 г. BBC го класира на 29-то място сред 100-те най-известни англичани в света. Освен като певец, Бауи се снимаше и в киното, като целият му живот бе посветен на изкуството.

Новината за кончината на Бауи идва броени дни след като почина и друга рок легенда – Леми Килмистър. Бауи навърши 69 години на 8-и януари.

Дейвид Робърт Джеймс е роден на 8 януари 1947 година в Брикстън, като през дългата му кариера преминава през многократни промени, налагайки моди и стандарти в поп музиката. Бауи си избира псевдоним, за да не бъде бъркан с фронтменът на The Monkees Дейви Джоунс.

Бауи оставя зад себе си и някои велики кино роли. Освен това пише и рисува.

”Пиша песни, сценарии и поеми. Рисувам, занимавам се с Кирлианова фотография, менажирам се, играя, продуцирам, записвам и понякога съм на турне. Мога да ти изкарам веднага пет нови, неиздавани албума на Дейвид Бауи веднага. Имам невероятно количество натрупан материал. Работа, работа, работа…”, казва Бауи в интервю за “Playboy” през 1976 година.

На въпрос в какво вярва, Бауи отговаря: ”В себе си. Политика. Секс…”.




Няма коментари:

Публикуване на коментар