Зима

Зима
Пролет

13 януари 2016 г.

Заводът за автомобили в Ловеч спря работа, уволнен е половината персонал

Няма яснота кога точно ще бъде възобновено сглобяването на коли

Единственият в България завод за сглобяване на автомобили спря работа, като се раздели с половината си персонал. 


Причината е, че произвежданите коли не отговарят на стандарта Евро6, който ЕС въведе като задължителен за новите автомобили, съобщава в. "Телеграф", позовавайки се на три независими един от друг източника.

От Great Wall коментираха пред Automedia.bg, че наистина има спиране на производството, но то е временно. Причината са множеството коли на склад, както и процесът по подготовка на конвейера за новата гама модели на марката, които видяхме на салона в София. Въпросните нови модели покриват нормите на Евро6.

Към момента няма яснота кога точно ще бъде възобновено сглобяването на коли. От Great Wall бяха категорични, че заводът няма да бъде закрит. Потвърдиха обаче също така, че информацията за съкращаването на персонала е достоверна.

От компанията допълниха, че продажбите им в България през 2015 година са били с 4% по-високи спрямо предходната година. Така пазарният дял на Great Wall у нас достига 2,12%.

Припомняме, че заводът в Ловеч бе открит през февруари 2012 година. Към момента сглобените в България коли се пласират на няколко европейски пазара, сред които Италия, Румъния, Македония и Сърбия.


Заводът в Ловеч

Няма коментари:

Публикуване на коментар