Зима

Зима
Пролет

13 януари 2016 г.

Наръчник на агитатора

Завръщането на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова от странство и включването й отново във вътрешно-политическия живот на страната беше едно от най-светлите събития на днешния ден.

МВР я посрещна със заря от успехи – с многоаспектна акция, която профилактира ъндърграунда на територията на страната и го остави на мястото му за следващите 3 седмици.

Ръка за ръка с респекта, вървеше и спасението – този път на 111 бежанци в Марица, което показва, че ако застрашените от престъпления българи се групират в по-големи… множества, имат шанс някой да се обади на 112.

По въпроса кой ръководи МВР, Партията, партиите и народът трябва да бъдат наясно. Ръководи Бъчварова – и Водача, който взема буквално всеки ден участие в живота му.

Заради своя „неизчерпаем опит“ Бойко Борисов е най-добрият й съветник и подобни консултации – на премиер към министър – циментират политическото ръководство на МВР и верния му курс. Именно премиерът пръв прозря, че всяка критика и действие, неодобрено от него, е заговор срещу правителството и стабилността. А Борисов, МВР, стабилност, държава са синоними.

Нашите амбиции са да бъдем добри помощници и съратници. Вестниците, телевизиите, радиата и сайтовете биха могли да помислят за ден за възхвала и почит на МВР.

Навремето министърът на вътрешните работи Румен Петков беше подписал споразумение със Съюза на българските писатели – за да може „нелекият труд на служителите на МВР да се оценява по достойнство и обективно, тяхното ежедневие да бъде чуто, видяно и разбрано от българските граждани“. 


Сега може да се подберат няколко, дори и влогъри – все пак по времето на Цветан Цветанов МВР натрупа архив от документализирани акции.

Вместо да питаме досадно, вредителски и с нездрав интерес кога ще бъдат заловени убийците на еди-кой-си и кога най-сетне ще намалеят издевателствата и ширещата се в селата престъпност. Това, че питат и някои бизнесмени – между два масажа от Тайланд, важното е да запомним, че Бъчварова не ги определя като привилегирована група.

„Ако аз трябва да определя приоритетните групи, няма да са тези, които почиват по 15-20 дни извън България“. Явно не лъже #КОЙ определя приоритетните групи – иначе тези, които почиват по 3-4-5 дни в България или изобщо не почиват, щяха да са усетили някаква привилегия. Системата за сигурност засега е в услуга само на масажираните.

Бойко Борисов беше обещал едни 5000 полицаи по селата в първия си мандат. В третия може и да го изпълни. Тъкмо няма да има много за пазене, защото повечето живи към днешна дата, тогава ще са измрели.

„Всеки един по-нататъшен опит да се критикува МВР неоснователно, с обиди, с нелепи твърдения и невярна информация, с ченгеджийски номера, тълкувам като посегателство срещу обществената и националната сигурност“.

Ако въпроси все пак има, прокуратурата ще се намеси, за да види кой текст от Наказателния кодекс, раздел „Престъпления против републиката“, може да бъде изчерпан.

Ако някой все пак упорства, че жестокостта и агресията, които убиват хора по улиците, пътищата и селата на България са проекция на слабата и корумпирана държава, беззаконието, провалената съдебна система и усещането за каквато и да е справедливост, това не е правилното усещане – отпуснете се и визуализирайте.

Има кръгове, които имат интерес МВР да не работи, казва Бъчварова. Явно не е разбрала какво прави МВР – работи в интерес на кръговете.

„…Лисичката не бе видял нищо хубаво в живота си и затова в нищо не вярваше. Цял живот го бяха мачкали, бяха го блъскали несправедливости и от него бе останал единствено злъчният му език“. 


Това е от един разказ на Йордан Радичков.

Я бързо по един наръчник на агитпропа на лисичковците. И да си пуснат „Нашата полиция ни пази“ на Веселин Маринов.


Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Румяна Бъчварова в първия ден от есенната сесия на 43 НС
 
 Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар