Зима

Зима
Пролет

22 януари 2016 г.

Сексът и политиката - къде свършва личното пространство и къде започва публичното?

Таня Иванова: Не мисля, че съм злепоставила себе си или жителите на Владая. Вече съм на друга възраст, поведението ми е далеч по-отбрано
 
Трябва ли известните личности да внимават какво правят, когато не са на работа и какви снимки качват в социалните мрежи?

Кметът на Стрелча беше свален от поста и е в ареста след разкрития за насилие над ученичка. А провокативни снимки на кметицата на Владая заляха преди ден нета.

По повод изтеклите снимки в социалните мрежи предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR потърси отговорите от самата Таня Иванова (на снимката). По думите й тя не е направила нищо пошло или ненормално и уточни, че снимките са от преди 3-4 години, когато не е била кмет.

"Не мисля, че съм злепоставила себе си или жителите на Владая. Млад човек съм, забавлявам се. Вече съм на друга възраст, поведението ми е далеч по-отбрано", заяви Таня Иванова.

Кметицата каза, че хората не знаят много неща за нея, но те не са жълти и затова не предизвикват медиен интерес.

"Имам много лица - аз съм състезател по мотоциклетизъм, креативен човек съм - дизайнер, стилист", разказа тя.

Таня Иванова добави, че снимките са се появили по време на балотажа на вота с цел да бъде злепоставена. Тази постъпка тя определи като пошла.

"Това не е нещо толкова значимо, че да занимаваме не само Владая, а и цяла България с него. Има доста по-големи проблеми от това. Нека медиите показват истинските проблеми на хората от Владая, а не личния живот на кметицата", посъветва Иванова.

"Когато се правим на псевдопуритани и моралисти, това не е в наша полза. Сигурна съм, че почти всеки има такива снимки. Това не е прецедент, не е и новина", заключи тя.

Според сексолога Румен Бостанджиев хората също трябва да гледат повече личния си живот, а не този на политиците.

"Да не гледаме толкова в купичката на политиците, а в своето лично пространство. Иначе ще занемарим това поле, в което ние сме отговорни. Фокусът е в личното пространството, в което имаме властта да създадем добро с любов. Политическият живот е друг жанр", коментира специалистът.

По думите му обаче лошото е, че много хора, облечени във власт, прекрачват законите. Не малко политици и местни феодали се чувстват над закона.

Според сексолога обаче политиците трябва да са наясно, че са под светлината на прожекторите и че личния им живот може да излезе наяве.

Таня Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар