Зима

Зима
Пролет

3 януари 2016 г.

Колко струва да възпиташ патриотизъм у един народ?

Дмитрий Медведев утвърди държавната програма за патриотично възпитание на гражданите на Руската федерация
 
Колко струва да възпиташ патриотизъм у един народ и изобщо може ли обичта към родината да се възпита?

Отговор на тези въпроси дава Русия.

Ръководителят на руското правителство Дмитрий Медведев утвърди държавната програма за патриотично възпитание на гражданите на Руската федерация за периода 2016-2020 г.

Общият обем на финансирането на програмата за срок от пет години надхвърля 1,66 млрд. рубли, в това число 1,574 млрд. от държавния бюджет, предава Интерфакс.

Парите са предназначени за създаване на система за патриотично възпитание на гражданите, отговаряща на съвременните предизвикателства и задачи на развитието на страната, а също на социално-възрастовата структура на руското общество, се посочва в съобщението.

За координатор на програмата е определена Федералната агенция по въпросите на младежта, която ще се отчита пред правителството.

Сред задачите на програмата е развиване у руснаците на интерес към литературата, музиката, изобразителното изкуство, хуманитарните и природо-географските науки, а у младежта - на чувство на гордост, уважение и почитание към символите на държавата, уважение към историческите светини и паметниците на отечеството.

Предвижда се също повишаване на равнището на военно-патриотичното възпитание на руските граждани, което да доведе до нарастване на престижа на службата във въоръжените сили и правоохранителните органи на страната./No-comment.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар