Зима

Зима
Пролет

19 януари 2016 г.

Иван Гарелов, Елена Йончева и други техни колеги с остро писмо до ЕП за Бареков

В част от случаите те вече са осъдили Бареков, но въпреки това няма механизъм за възстановяване на дължимите суми
 
Иван Гарелов, Елена Йончева, Юлияна Дончева, Катерина Евро и други техни колеги, работили в Тв7, сезираха Европейския парламент заради неизплатени възнаграждения от евродепутата Николай Бареков, докато беше медиен шеф.

"За първи път някой си позволява да ни излъже по отношение на трудови възнаграждения. Ангажираме ЕП с този прецедент, защото наш работодател е бил човек, който в момента представлява страната ни в Европа. Той живее с незаконно придобитите средства и се изявява на най-високо ниво, без да се интересува колко професионалисти са били унижени от неговите неморални действия", пишат журналистите, сред които повечето са с 20-годишен професионален опит.

В част от случаите те вече са осъдили Бареков, но въпреки това няма механизъм за възстановяване на дължимите суми. В други случаи според тях съвсем тенденциозно българският съд бави вече с година насрочването на дела по този казус.

Случаят, за който е сезиран Брюксел, е за периода след напускането на Бареков като директор на Тв7 в началото на 2014 г. Веднага след това той придобива "Ноу Фрейм Медия България" - дружеството, което продуцира много от предаванията по Тв7 тогава. Според журналистите същото дружество под ръководството на Бареков осигурява кампанията му за евродепутат. По това време то спира изплащането на трудовите възнаграждения на служители, доставчици и партньори, както и тези към НАП. Заведени са множество искове, а по-късно са образувани изпълнителни дела за събирането на вземанията. Но засега това е невъзможно, тъй като всички сметки на длъжника са в скандалната КТБ. 


Дружеството няма недвижими имоти, а върху автомобилите му са наложени запори от кредитори с по-стари вземания. Още повече, че ще бъдат удовлетворени първо претенциите на държавата, тъй като "Ноу фрейм" дължи 153 839,45 лв. на НАП.

"Чрез съдебни действия в България повече не може да бъде постигнато нищо съществено и затова разчитаме на по-различни действия и мерки спрямо евродепутата Николай Бареков", се казва още в писмото.

Николай Бареков

ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар