Зима

Зима
Пролет

7 януари 2016 г.

Защо трябва да се откажете от ревността?

Ако човек е тъжен и нещастен, той прави тъжни и нещастни и хората от близкото си обкръжение...
 
Ревността е чума за психиката на човек. Тя е комбинация от различни негативни емоции като гняв, отвращение, възмущение и т.н. 

Ето и 8 причини защо трябва да се освободите от ревността веднъж и завинаги:

1. Ревността може да попречи на кариерата ви

Ревността може да повлияе неблагоприятно върху живота ви по много начини. Ако я проявявате по време на работа (в случай, че половинката ви е ваш колега) вие ще създадете лошо впечатление сред вашите колеги и шефове и кариерата ви може да пострада.

2. Тя може да съсипе семейните ви отношения

Много семейства са били разрушени поради проблеми с ревността на единия съпруг. Много често ревнивият партньор потиска и тормози другия и с течение на времето двамата се отчуждават.

3. Ревността ви кара да се чувствате гневни и нещастни

Ревността не само ви кара да се чувствате самотни и ядосани, но също така насажда в душата ви страх от изоставяне. Тя засяга вашия здрав разум и ви превръща в песимистична личност.

4. Тя може да унищожи напълно социалния ви живот или този на половинката ви

Ако ревнувате половинката си, вие ще искате да ограничите нейния социален живот, а вероятно ще ограничите и собствения си, тъй като няма да искате да се събирате с приятели и познати, които могат да са „потенциална заплаха“ за връзката ви. Освен това хората странят от ревнивци, тъй като те не са особено приятна компания.

5. Тя ще се отрази на вашето общо психично благополучие

Ревнивите хора страдат от влошено психично здраве, тъй като почти непрекъснато се чувстват ядосани, самотни и слаби. Това пък създава риск от сърдечносъдови заболявания, затлъстяване, застаряване, преждевременна смърт и т. н. Отрицателното мислене може да доведе до силна тревожност и депресия.

6. Тя може да ви озлоби


Съмнението озлобява хората, а всеки търси вдъхновение в своя партньор. Ето защо никой не обича да има връзка с обсебен, злобен човек, който се опитва да го контролира.

7. Ревността може да ви подтикне към престъпление

Ревнивите хора се превръщат в социопати. В по-тежките случаи ревнивците са склонни на престъпление от ревност и желание за отмъщение.

8. Това ще се отрази на всичките ви любими хора

Ако човек е тъжен и нещастен, той прави тъжни и нещастни и хората от близкото си обкръжение. Ако вие постоянно сте тревожни и притеснени относно верността на вашия партньор, вие ще го натъжите с поведението си и е възможно той наистина да ви разлюби. Истинското партньорство изисква освен взаимна любов, уважение, чувство за състрадание и желание за правене на компромиси.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар