Зима

Зима
Пролет

24 януари 2016 г.

Европа забранява кръщенето в църква?

Ксенофобски мазохизъм или нещо подобно. Невиждан кретенизъм залива континента...
 
Излезе информация тези дни в някои италиански медии за решение на Европейския съд за правата на човека, в което се казва, че едно от тайнствата в християнската религия – кръщенето – ще бъде забранено.

Било незачитане на отрочето ви, понеже реално никой не го е питал дали иска да се отрече от Дявола или няма такива намерения за този си живот.

Казва се още, че невъзможността да посветите детето си на Бог ще влезе в сила от март месец тази година.

Но защо е това отлагане?

Моето предложение е да не чакаме толкова дълго, а още от утре не само християнското кръщение на бебета да се забрани, ами въобще даването на имена на новородените. Да бъдем верни на европейските ценности.
 


Така де - практиката да кажеш как някой ще бъде наричан до края на живота си е в противоречие с най-добрите интереси на детето, в съответствие с чл. 3 от Конвенцията за правата на детето, ратифицирана на 25 май 1992г. Това право гарантира личната свобода.

Кърмачетата, в действителност, все още не са в състояние да разбират и да упражняват свободната си воля.

Във време на миграция и преселение на народите, мисля, че е недопустимо на бебетата да се дава и гражданство. Ами, ако детето един ден не се чувства точно като белгиец? Представете си колко репресирано ще се види изведнъж младото същество, когато осъзнае, че вътрешно в себе си то винаги е искало да бъде севернокореец, примерно.

Неприемливо е също невръстни, току-що появили се малки човечета да бъдат обличани и хранени. Как така, като те не са го избрали сами?

Хубаво, де. Да кажем, че сте потъпкали гореспоменатите права на отрочето си. Стигате до момента, в който трябва да му предоставите образование. Съществото, което сте създали обаче, още се води невръстно и вие се предполага, че трябва да решите вместо него.

Да, ама – не. Нямате позволение. Половината евро конвенции ви възпират.

Изчакайте го да стигне гласоподавателна възраст и му дайте свобода тогава. Но не го обременявайте с храната, която вие мислите, че то трябва да яде. С дрехите, които вие считате за удачни да носи. С образованието, което сте сметнали, че е добре да получи. И така нататък, и така нататък.

Оставете своето новородено на самоход и ако оцелее до 18 години, значи е станало чудо и евро директивите наистина работят и имат смисъл.

Съветският съюз в това отношение поне беше честен. Не вярваме в Бог, вярваме в усиления труд на пролетариата. Чисто и просто. Без глупости за човешки права и евро-атлантически ценности.

Това е положението. Ние сами се натискахме да бъдем част от цялото това лицемерие. Сега децата ни ще го отнасят по презумпция.

Днес би бил голям ден за Европа, ако такова решение наистина се приеме. То за щастие все още не е истина. Обаче по пътя, по който сме тръгнали, утре съвсем спокойно може да е вярно и да се наложи да развиваме чисто нов вид туризъм – религиозния.

Либертинажът на Европа минава граници, които все повече значат обезличаване, обезверяване. Убийство на нашата собствена култура, за да сме гостоприемен организъм за гнидите на чуждоземните вери и традиции.

Ксенофобски мазохизъм или нещо подобно. Невиждан кретенизъм залива континента.

Ще поживеем и ще видим.

А аз ви оставям тук, защото явно трябва да говоря с адвокат по европейско право.

Може да се окаже, че наистина има за какво да съдя родителите си. Явно са ми нарушили две трети от правата само в първите няколко години от скромното ни познанство.



Радост Петрова,  Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар