Зима

Зима
Пролет

19 февруари 2016 г.

С Путин на гърдите и... 300 хиляди евро глоба

Дмитрий Тарасов: Аз съм патриот, а Путин е велик президент, което и беше написано
 
Рекордна глоба за тима на "Локомотив" (Москва) ще трябва да плати полузащитникът Дмитрий Тарасов. Футболистът е санкциониран с 300 хиляди евро заради... тениска.

След изиграния във вторник мач от елиминационната фаза на Лига Европа между руския тим и "Фенербахче" в Истанбул, Тарасов остана по фанелка с лика на държавния глава Владимир Путин и надпис: "Най-вежливият президент!".

След последния съдийски сигнал Тарасов съблече фланелката си и тръгна към съблекалнята. Отдолу обаче той остана с тениска, на която имаше снимка на Владимир Путин с военна униформа.

Тарасов бе зверски освиркан от турските фенове. Публиката на "Фенербахче" е смятана за една от най-дивите и неуправляеми в страната, затова всички отбори се притесняват от гостуванията на стадион "Шукрю Сараджъоглу".

На летището в Москва Тарасов отрече жестът му да е политически и да е свързан със свалянето на руския самолет покрай военния конфликт в Сирия.

"Идеята си беше моя и няма никаква политика в нея. Аз съм патриот, а Путин е велик президент, което и беше написано. Показах я чак след края на мача, когато отидох да поздравя нашите фенове. Носил съм я и преди, но на никого не правеше впечатление. Сега раздуват случая, защото мачът беше в Турция", обясни тогава халфът.


Шефовете на клуба останали доста разочаровани от действията на футболиста, особено на фона на влошените политически отношения между Русия и Турция, и му наложили най-солената глоба в историята на "Локомотив" Москва - 300 хиляди евро и лишаване от бонуси за добро представяне през целия месец февруари.

Европейската футболна централа също ще предприеме мерки срещу действията на Тарасов и клуба. Решението се очаква да бъде оповестено на 17 март.


Няма коментари:

Публикуване на коментар